Ulei

ierburi aromatice

Ulei

Ulei de masline, ulei de argan, ulei de susan, ulei din germeni de porumb, ulei de floarea soarelui, ulei de rapita, ulei de nuci si tot asa. Diversitatea uleiurilor noastre alimentare nu are limite – la fel si utilizarea lor. in principiu se face diferenta intre uleiurile alimentare presate la rece si cele rafinate. Cele mai bune, uleiurile presate la rece, sunt si marcate cu termenul ”presat la rece”, cuvintele de genul nativ, nerafinat, sau chiar netratat dau bine pe eticheta, insa nu exprima nimic despre calitate. Asadar produsele cu o calitate de varf sunt intotdeauna presate la rece si sunt corespunzator de scumpe, pentru ca productia este mai redusa. in cazul uleiurilor rafinate, productia este mai mare, astfel incat pot fi corespunzator mai avantajoase ca pret.

Ulei de floarea soarelui
Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.
› Retete cu Ulei de floarea soarelui
Ulei de sofranas
Din semintele de sofranas. Pentru salate si preparate inabusite.
› Retete cu Ulei de sofranas
Ulei din germeni de porumb
Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei din germeni de porumb
Ulei de rapita
Continut mare de acizi grasi nesaturati. Ideal pentru dressinguri si sosuri dip etc.
› Retete cu Ulei de rapita
Ulei de arahide
Din samburii cojiti ai alunului de pamant. Cu gust delicat, pentru copt si prajit, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei de arahide
Ulei de masline
Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.
› Retete cu Ulei de masline
Ulei de susan
Din seminte uscate ale plantei de susan. Cu gust asemanator nucii - ideal pentru bucataria asiatica.
› Retete cu Ulei de susan
Ulei de soia
Din boabe de soia. Pentru marinate pentru salate, pentru preparate inabusite si pentru preparate din orez.
› Retete cu Ulei de soia
Ulei din samburi de struguri
Din samburii strugurilor. Foarte delicat, cu aroma fina. Exceptional pentru salate.
› Retete cu Ulei din samburi de struguri
Ulei din seminte de dovleac
Din semintele anumitor soiuri de dovleac. Verde si cu gust foarte intens. Pentru salate sau de asemenea pentru desavarsirea supelor crema de dovleac.
› Retete cu Ulei din seminte de dovleac
Ulei de nuci
Din miezuri coapte de nuca. Foarte scump, dar si foarte bun. Cu gust intens de nuci - de aceea dozati cu atentie, exceptional pentru dressinguri in combinatie cu alte uleiuri.
› Retete cu Ulei de nuci
Ulei de argan
Extras prin presare manuala din fructele arborelui de argan din Maroc. Un ulei extrem de select, care isi gaseste utilizarea mai ales in bucataria gourmet de inalta clasa.
› Retete cu Ulei de argan
Retete delicioase cu Ulei
Smoothie de legume cu ardei gras

Smoothie de legume cu ardei gras

Gustos, sanatos si usor de preparat, ideal pentru o zi de toamna.

detalii
NOU
Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

Pentru un stil de viata sanatos incearca acest smoothie delicios.

detalii
NOU
Chiftelute din naut (falafel)

Chiftelute din naut (falafel)

Un preparat traditional oriental, aromat si usor de preparat.

detalii
NOU