Blinii (clatite)

4.4 (15)
NOU
Mini-clatite din faina de hrisca ce se pot servi cu caviar sau crème fraîche si ierburi aromatice.
 

Ingrediente

- 125 g faina de grau
- 125 g faina de hrisca
- 250 ml lapte caldut
- 2 oua (separate)
- 2 linguri de smantana
- 1 lingurita de sare
- 150 g unt înmuiat
- un varf de lingurita de zahar
- ½ cub de drojdie proaspata (aprox. 20 g)
- 2 cepe
- 300 g crème fraîche
- 6 lingurite caviar keta
- marar pentru decorat
Marar
Este cea mai dulce si cea mai fina dintre toate ierburile, cu aroma de anason. Un pesto din marar, parmezan, samburi de pin si ulei de floarea soarelui se potriveste perfect la somon si salau.
› Retete cu Marar
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
 

Metoda de preparare

- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati drojdia peste toate aceste ingrediente. Amestecati-le pana ce obtineti un aluat fin. Acoperiti si lasati aluatul obtinut sa creasca intr-un loc cald timp de aprox. 45 de minute.
- Apoi curatati bine vasul si bateti albusurile la treapta cea mai mare, pana ce se intaresc. Amestecati cu grija albusurile astfel batute cu aluatul crescut.
- Topiti putin unt intr-o tigaie. Puneti aprox. 1 lingura de aluat in tigaie pentru fiecare clatita. Prajiti clatitele mici si groase la foc mediu, pana se rumenesc pe ambele parti. Continuati pana cand veti obtine aprox. 20 de clatite.
- Intre timp, curatati cepele de coaja si taiati-le utilizand partea fina a discului reversibil pentru maruntire. Amestecati-le cu crème fraîche si utilizati amestecul pentru a garnisi bliniile, impreuna cu caviarul. Decorati cu marar.

- Sfat: Clatitele din hrisca sunt excelente si cu crème fraîche asezonata cu ierburi aromatice. Aceasta varianta este, desigur, mai ieftina.

Comentarii

Chriss
20 Martie 2012

au mers la casa sufletului

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Gazpacho (Supa rece de rosii)

Gazpacho (Supa rece de rosii)

Supa rece de rosii (gazpacho) este un aperitiv traditional spaniol care te ajuta in zilele toride de vara.

Mai mult
Supa cu legume julienne

Supa cu legume julienne

O supa foarte gustoasa pentru un plus de sanatate.

Mai mult
Pesto

Pesto

Pesto - un veritabil sos italian tipic zonei meditaraneene, ce se poate folosi aproape la orice: paste, aperitive, carne.

Mai mult
Terina cu salata de fructe

Terina cu salata de fructe

Un aperitiv sofisticat pentru gusturi rafinate.

Mai mult

Mini quiche cu seminte de pin si rosii cherry

Mini quiche cu seminte de pin si rosii cherry

Mini quiche-urile cu seminte de pin si rosii cherry sunt cat se poate de savuroase si aromate.

Mai mult
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Un aperitiv usor si sofisticat, supa de ceapa este o specialitate frantuzeasca ce se serveste cu paine prajita si branza.

Mai mult
Aperitiv de pepene

Aperitiv de pepene

Un cocktail savuros si usor de preparat.

Mai mult
Shake de capsuni si busuioc

Shake de capsuni si busuioc

Savureaza gustul deosebit al acestui shake care este gata in doar cateva minute.

Mai mult