Supa cu legume julienne

5.0 (5)
NOU
O supa foarte gustoasa pentru un plus de sanatate.
 

Ingrediente

Pentru 2 litri de supa:
- 2 kg oase de vita
- 300 g telina
- 300 g morcov
- 300 g praz
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 3 cuisoare
- 2 boabe de ienupar
- ierburi aromatice dupa gust (de ex. cimbru, pătrunjel)
- 1 lingurita cu boabe de piper
- sare

Pentru legumele julien:
- 400 g telina, praz, morcov
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Cimbru de gradina
Gust: picant-piperat
Utilizare: fasole, supa de mazare si de cartofi, tocanite, peste, carne
› Retete cu Cimbru de gradina
Cimbru
Gust: picant, usor iute
Utilizare: mancaruri cu carne, cu legume, peste la grill, preparate din oua, marinate
› Retete cu Cimbru
Dafin
Gust: puternic picant
Utilizare: tocanite de legume si cu carne, supe de carne, marinate
› Retete cu Dafin
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Kala Namak
O specialitate a bucatariei indiene, denumita si Black Salt. Are o cota ridicata de hidrogen sulfurat si fier, avand astfel o culoare rosiatica.
› Retete cu Kala Namak
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sare Hawai
Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.
› Retete cu Sare Hawai
 

Metoda de preparare

- Fierbeti apa intr-o cratita mare. Scufundati oasele de vita in apa care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeti si apoi clatiti-le cu apa rece.
- Puneti oasele de vita intr-o oala cu apa rece, impreuna cu legumele curatate si taiate. Apoi, taiati cepele in doua pe latime si rumeniti-le cu partea taiata in jos intr-o tigaie fara ulei.
- Adaugati cepele si ierburile aromatice la supa. Aceasta va fierbe la foc scazut timp de 2 ore, iar spuma formata la suprafata va fi indepartata cu o spumiera la fiecare 10 minute.
- Scurgeti supa printr-o sita in care puneti un prosop de bucatarie curat. Fierbeti pana cand volumul s-a redus la 2 litri si adaugati sare dupa gust.
- Introduceti discul julienne* in dispozitivul de taiere al robotului dumneavoastra de bucatarie. Curatati sau spalati telina, prazul si morcovii si taiati-le in bucati cu lungimea de 5 cm si apoi fidelute cu ajutorul discului de razuire.
- Opariti-le intr-o cantitate mica de apa sarata, apoi puneti-le in boluri si turnati supa.
 
*Discul Julienne – este disponibil ca accesoriu suplimentar si se poate achizitiona prin intermediul unitatilor service abilitate.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM52120

Robot de bucatarie Styline MUM52120

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Terina cu salata de fructe

Terina cu salata de fructe

Un aperitiv sofisticat pentru gusturi rafinate.

Mai mult
Mini quiche cu seminte de pin si rosii cherry

Mini quiche cu seminte de pin si rosii cherry

Mini quiche-urile cu seminte de pin si rosii cherry sunt cat se poate de savuroase si aromate.

Mai mult
Focaccia cu ricotta

Focaccia cu ricotta

Un aperitiv sanatos si cu gust mediteranean care reuseste sa incante musafirii.

Mai mult
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Un aperitiv usor si sofisticat, supa de ceapa este o specialitate frantuzeasca ce se serveste cu paine prajita si branza.

Mai mult

Budinca Yorkshire

Budinca Yorkshire

O budinca ce oglindeste spiritul englezesc de a folosi cu imaginatie ingrediente simple.

Mai mult
Pesto

Pesto

Pesto - un veritabil sos italian tipic zonei meditaraneene, ce se poate folosi aproape la orice: paste, aperitive, carne.

Mai mult
Shake de capsuni si busuioc

Shake de capsuni si busuioc

Savureaza gustul deosebit al acestui shake care este gata in doar cateva minute.

Mai mult
Salata de cruditati

Salata de cruditati

O salata usoara si rapid de preparat.

Mai mult