Salata de cruditati

3.9 (10)
NOU
O salata usoara si rapid de preparat.
 

Ingrediente

Pentru maioneza:
- 2 oua
- 1 lingurita de mustar
- 1 varf de lingurita de sare
- piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 1 lingurita de zahar
- 1 pahar iaurt natural (150 g)
- aprox. 200 ml ulei
- 2 linguri de ketchup
 
Pentru legumele crude:
- 4 morcovi (aprox. 200 g)
- 2 gulii mici
- 1 telina mica
- 1 ridiche alba
- 1 legatura de ridichi rosii
- 2 mere mici, acrisoare
- 1 lamaie
- 1 legatura de patrunjel
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sare Hawai
Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.
› Retete cu Sare Hawai
Ulei din samburi de struguri
Din samburii strugurilor. Foarte delicat, cu aroma fina. Exceptional pentru salate.
› Retete cu Ulei din samburi de struguri
Ulei din seminte de dovleac
Din semintele anumitor soiuri de dovleac. Verde si cu gust foarte intens. Pentru salate sau de asemenea pentru desavarsirea supelor crema de dovleac.
› Retete cu Ulei din seminte de dovleac
Ulei din germeni de porumb
Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei din germeni de porumb
Ulei de sofranas
Din semintele de sofranas. Pentru salate si preparate inabusite.
› Retete cu Ulei de sofranas
Ulei de masline
Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.
› Retete cu Ulei de masline
Ulei de floarea soarelui
Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.
› Retete cu Ulei de floarea soarelui
 

Metoda de preparare

- Puneti ouale in blender, impreuna cu mustarul, sarea, piperul, zeama de lamaie si zaharul si amestecati cateva secunde la o treapta inferioara de viteza.
- Treptat, adaugati uleiul prin orificiul de umplere al blenderului, in timp ce acesta functioneaza. De indata ce maioneza devine groasa si cremoasa, adaugati iaurtul amestecand in continuare (la cea mai mica treapta de viteza).
- Puneti jumatate din cantitatea de maioneza intr-un vas, apoi amestecati ketchupul cu maioneza ramasa. Puneti acest amestec intr-un alt vas.
- Spalati bine merele si legumele. Utilizati partea fina a discul reversibil pentru razuire si prelucrati merele si legumele separat.
- Dupa ce ati terminat de razuit, opriti aparatul si aranjati legumele pe platouri. Amestecati merele cu telina si presarati ridichea rosie peste cea alba. Stropiti cu zeama de lamaie peste mere si telina.
- Condimentati maioneza cu sare si piper, apoi puneti o cantitate de maioneza deasupra legumelor si ornati cu patrunjel taiat.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM54251

Robot de bucatarie Styline MUM54251

MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bosch. Culoare Silver.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Budinca Yorkshire

Budinca Yorkshire

O budinca ce oglindeste spiritul englezesc de a folosi cu imaginatie ingrediente simple.

Mai mult
Blinii (clatite)

Blinii (clatite)

Mini-clatite din faina de hrisca ce se pot servi cu caviar sau crème fraîche si ierburi aromatice.

Mai mult
Humus

Humus

Humusul este un aperitiv irezistibil din spatiul mediteranean, care deja face concurenta chiar si untului de la micul dejun.

Mai mult
Aperitiv de pepene

Aperitiv de pepene

Un cocktail savuros si usor de preparat.

Mai mult

Focaccia cu ricotta

Focaccia cu ricotta

Un aperitiv sanatos si cu gust mediteranean care reuseste sa incante musafirii.

Mai mult
Terina cu salata de fructe

Terina cu salata de fructe

Un aperitiv sofisticat pentru gusturi rafinate.

Mai mult
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Un aperitiv usor si sofisticat, supa de ceapa este o specialitate frantuzeasca ce se serveste cu paine prajita si branza.

Mai mult
Pesto

Pesto

Pesto - un veritabil sos italian tipic zonei meditaraneene, ce se poate folosi aproape la orice: paste, aperitive, carne.

Mai mult