Chiftelute din naut (falafel)

3.9 (7)
NOU
Un preparat traditional oriental, aromat si usor de preparat.
 

Ingrediente

pentru aprox. 30 de chiftelute:
- 200 g naut
- 500 ml supa de legume
- 130 ml apa
- 130 ml lapte
- 30 g unt
- 50 g faina
- 4 oua
- sare
- chimen
- nucsoara
- ulei pentru prajit
Nucsoara - Ceylon
Aroma intensa. Pentru piure de cartofi, gratenuri etc.
› Retete cu Nucsoara
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
Sare Hawai
Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.
› Retete cu Sare Hawai
Ulei de arahide
Din samburii cojiti ai alunului de pamant. Cu gust delicat, pentru copt si prajit, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei de arahide
Ulei din germeni de porumb
Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei din germeni de porumb
Ulei de floarea soarelui
Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.
› Retete cu Ulei de floarea soarelui
 

Metoda de preparare

- Lasati nautul la inmuiat in apa peste noapte.
- Scurgeti apa si fierbeti nautul in supa de legume pana se inmoaie. S-ar putea sa fie necesar sa mai adaugati apa.
- Fierbeti apa cu lapte si unt. Adaugati faina si amestecati aluatul obtinut cu o lingura de lemn pana cand se desprinde de peretii vasului.
- Puneti aluatul in vasul de mixare (folosind telul) si adaugati treptat ouale, continuand sa amestecati.
- Maruntiti fin nautul in blender si amestecati cu pasta obtinuta anterior, apoi condimentati.
- Formati bilute de 3 – 4 cm si prajiti-le in ulei.
 
- Sfat: serviti cu un sos de iaurt.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Blinii (clatite)

Blinii (clatite)

Mini-clatite din faina de hrisca ce se pot servi cu caviar sau crème fraîche si ierburi aromatice.

Mai mult
Supa cu legume julienne

Supa cu legume julienne

O supa foarte gustoasa pentru un plus de sanatate.

Mai mult
Gazpacho (Supa rece de rosii)

Gazpacho (Supa rece de rosii)

Supa rece de rosii (gazpacho) este un aperitiv traditional spaniol care te ajuta in zilele toride de vara.

Mai mult
Shake de capsuni si busuioc

Shake de capsuni si busuioc

Savureaza gustul deosebit al acestui shake care este gata in doar cateva minute.

Mai mult

Smoothie de legume cu ardei gras

Smoothie de legume cu ardei gras

Gustos, sanatos si usor de preparat, ideal pentru o zi de toamna.

Mai mult
Salata de cruditati

Salata de cruditati

O salata usoara si rapid de preparat.

Mai mult
Pesto rosu

Pesto rosu

Acest Pesto rosu este perfect ca dressing pentru o salata de paste.

Mai mult
Humus

Humus

Humusul este un aperitiv irezistibil din spatiul mediteranean, care deja face concurenta chiar si untului de la micul dejun.

Mai mult