Terina cu salata de fructe

4.7 (3)
NOU
Un aperitiv sofisticat pentru gusturi rafinate.
 

Ingrediente

Pentru terina:
- 1 ceapa
- 200 g carne tocata de porc si vita
- ½ lingura de sare
- 100 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura de unt
- 1 galbenus
- 1 lingura de pasta de rosii
- piper negru
- 200 g ciuperci proaspete
- masline verzi intregi, fara samburi

Pentru salata:
- 1 para
- 1 ciorchine mare de struguri
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Sare Hawai
Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.
› Retete cu Sare Hawai
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
 

Metoda de preparare

- Taiati ceapa si sotati-o in putin unt. Puneti carnea, sarea, smantana, cepele sotate, galbenusul si pasta de rosii in blender. Amestecati bine toate ingredientele si adaugati piper proaspat macinat.
- Puneti amestecul intr-o tava de cozonac unsa in prealabil si introduceti ciupercile si maslinele in amestec. Coaceti la 225°C timp de aprox. 30 min. Acoperiti tava cu folie de aluminiu in cazul in care partea de deasupra devine prea inchisa la culoare.
- Taiati perele in doua si scoateti cotoarele, apoi feliati-le. Taiati si boabele de strugure in doua si amestecati-le cu feliile de pere si cateva foi de salata. Aranjati totul pe farfurii.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MCM4200

Robot de bucatarie Styline MCM4200

Robot compact și isteț - ocupă foarte puțin spațiu datorită sertarului integrat pentru accesorii și are disponibile peste 40 de funcții.

detalii
Robot de bucătărie compact MCM64051

Robot de bucătărie compact MCM64051

Economie de spațiu, dar nu și de posibilități, datorită celor 40 de funcții

detalii
Robot de bucătărie compact MCM62020

Robot de bucătărie compact MCM62020

Design compact pentru economie de spațiu la depozitare

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Smoothie de legume cu ardei gras

Smoothie de legume cu ardei gras

Gustos, sanatos si usor de preparat, ideal pentru o zi de toamna.

Mai mult
Mini quiche cu seminte de pin si rosii cherry

Mini quiche cu seminte de pin si rosii cherry

Mini quiche-urile cu seminte de pin si rosii cherry sunt cat se poate de savuroase si aromate.

Mai mult
Blinii (clatite)

Blinii (clatite)

Mini-clatite din faina de hrisca ce se pot servi cu caviar sau crème fraîche si ierburi aromatice.

Mai mult
Aperitiv de pepene

Aperitiv de pepene

Un cocktail savuros si usor de preparat.

Mai mult

Humus

Humus

Humusul este un aperitiv irezistibil din spatiul mediteranean, care deja face concurenta chiar si untului de la micul dejun.

Mai mult
Salata de cruditati

Salata de cruditati

O salata usoara si rapid de preparat.

Mai mult
Legume reci la gratar

Legume reci la gratar

Gustos, sanatos si usor de preparat pentru musafiri sau doar pentru familie.

Mai mult
Gazpacho (Supa rece de rosii)

Gazpacho (Supa rece de rosii)

Supa rece de rosii (gazpacho) este un aperitiv traditional spaniol care te ajuta in zilele toride de vara.

Mai mult