Focaccia cu ricotta

4.1 (22)
NOU
Un aperitiv sanatos si cu gust mediteranean care reuseste sa incante musafirii.
 

Ingrediente

Aluat pentru pizza:
- 500 g faina simpla
- 1 pachet de drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- 40 ml ulei
- 250-300 ml apa calduta

Umplutura:
- 500 g ricotta
- 2 galbenusuri
- 50 g branza feta sau parmezan
- sare si piper
- 2 lingurite de ulei vegetal sau de masline
- 1 ou
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
Ulei de masline
Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.
› Retete cu Ulei de masline
 

Metoda de preparare

- Puneti drojdia si apa calduta in vasul mixerului (folosind spiralele pentru framantat) si amestecati.
- Adaugati ingredientele ramase si framantati pana obtineti un aluat omogen.
- Puneti capacul deasupra vasului de mixare si asezati-l intr-un loc caldut pana cand aluatul va fi crescut vizibil
(aprox. 45 min.).
- Mai framantati aluatul cateva minute.
- impartiti aluatul in doua portii si intindeti foi de aprox. 1 cm grosime pe o suprafata pe care ati presarat faina.
Una dintre foile de aluat trebuie sa aiba aproximativ aceeasi marime ca tava de copt, iar cealalta trebuie sa fie cu cel putin 4 cm mai mare. Ungeti tava cu doua lingurite de ulei si asezati foaia mai mare in tava. intepati foaia cu o furculita de cateva ori.
- Puneti ricotta impreuna cu restul ingredientelor in vasul de mixare, amestecati-le, apoi puneti amestecul obtinut peste foaia de aluat. Asezati foaia mai mica de aluat deasupra pentru a inchide focaccia. Apasati marginile foilor de aluat pentru a le lipi.
- intepati foccacia in mai multe locuri cu o furculita si lasati-o la crescut acoperita cu un prosop umed timp de aproximativ 1 ora. Apoi ungeti focaccia cu oul batut si coaceti-o timp de 25 min. la 200°C.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM52120

Robot de bucatarie Styline MUM52120

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

detalii
Robot de bucatarie MUM48R1

Robot de bucatarie MUM48R1

MUM4 - seria practică de roboţi de bucătărie cu tehnologie Bosch ce permite utilizarea unei game largi de accesorii.Acum în variantă pe roșu.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Humus

Humus

Humusul este un aperitiv irezistibil din spatiul mediteranean, care deja face concurenta chiar si untului de la micul dejun.

Mai mult
Shake de capsuni si busuioc

Shake de capsuni si busuioc

Savureaza gustul deosebit al acestui shake care este gata in doar cateva minute.

Mai mult
Aperitiv de pepene

Aperitiv de pepene

Un cocktail savuros si usor de preparat.

Mai mult
Pesto rosu

Pesto rosu

Acest Pesto rosu este perfect ca dressing pentru o salata de paste.

Mai mult

Legume reci la gratar

Legume reci la gratar

Gustos, sanatos si usor de preparat pentru musafiri sau doar pentru familie.

Mai mult
Terina cu salata de fructe

Terina cu salata de fructe

Un aperitiv sofisticat pentru gusturi rafinate.

Mai mult
Gazpacho (Supa rece de rosii)

Gazpacho (Supa rece de rosii)

Supa rece de rosii (gazpacho) este un aperitiv traditional spaniol care te ajuta in zilele toride de vara.

Mai mult
Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

Pentru un stil de viata sanatos incearca acest smoothie delicios.

Mai mult