Sufleu cu dovlecel si feta

4.8 (4)
NOU
Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.
 

Ingrediente

- 1 dovlecel mare
- 150 g feta
- 150 ml smantana pentru frisca
- 50 g branza de vaci
- 2 oua
- sare si piper
- 200 g salam si sunca de Parma, feliata subtire
- 2 linguri ulei de masline
- nasturel
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Ulei de masline
Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.
› Retete cu Ulei de masline
 

Metoda de preparare

- Preincalziti cuptorul la 175°C. Introduceti in robot discul pentru razuire, cu partea groasa in sus si razuiti dovlecelul, apoi puneti-l intr-o sita si presarati cu sare. Lasati-l deoparte aprox. 10 min., apoi scurgeti excesul de lichid.
- Amestecati branza feta, smantana pentru frisca, branza de vaci si ouale in blender. Adaugati dovlecelul razuit si condimentati cu piper si, daca este necesar, cu putina sare (amestecul este deja sarat de la branza).
- Puneti amestecul in patru vase termorezistente, unse. Asezati vasele in baie de apa (de ex., intr-o tava de friptura sau intr-o tava mare pentru sufleu) si coaceti in cuptor aprox. 40 min.
- Se serveste cu nasturel, salam si sunca.

Sfat: Feta poate fi inlocuita cu alt tip de branza, de ex., de capra. Serviti sufleul cu o salata delicioasa si bucati reci de specialitati de carnati.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Pirosca cu carne

Pirosca cu carne

Un preparat satios provenit din bucataria traditionala ruseasca.

Mai mult
Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legumele gratinate cu adaos de branza emmental sunt delicioase, iar alaturi de tocana picanta din cotlet de vita sau porc devin de-a dreptul irezistibile.

Mai mult
Pappardelle cu somon

Pappardelle cu somon

O reteta de paste usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofii cremosi cu usturoi sunt alegerea ideala pentru a garnisi friptura de duminica.

Mai mult

Biban de mare

Biban de mare

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat. Descopera aici o reteta gustoasa si usor de preparat.

Mai mult
Cod cu dovlecel si curry

Cod cu dovlecel si curry

Pentru cina ai ales peste? Cod cu dovlecel si curry este optiunea aromata.

Mai mult
Clatite din dovlecel si morcov

Clatite din dovlecel si morcov

Clatitele din dovlecel si morcov - o reteta lacto-vegetariana plina de savoare pe care toata familia o va iubi.

Mai mult
Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Un preparat ideal pentru sarbatorile de iarna.

Mai mult