Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

4.5 (4)
NOU
Legumele gratinate cu adaos de branza emmental sunt delicioase, iar alaturi de tocana picanta din cotlet de vita sau porc devin de-a dreptul irezistibile.
 

Ingrediente

- 500 g cotlet fara os
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina de grau
- 1½ lingurita de sare
- 400 ml apa
- 1 ceapa
- 2 ardei galbeni
- 1 ardei rosu iute
- 1 lingurita curry
- 1 lingurita sofran pudra
- 50 ml smantana pentru frisca
- piper negru
 
Pentru garnitura de radacinoase:
- 300 g telina
- 2 buc pastarnac (aprox. 200 g)
- 6 morcovi (aprox. 300 g)
- 2 cepe
- 100 g branza Emmental
- 1½ lingurita sare
- ½ lingurita piper negru
- 500 ml smantana
Curcuma (Turmeric) - India de Vest
Aroma de piper. Mai ales pentru curry-uri, chutney etc.
› Retete cu Curcuma (Turmeric)
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Sofran - Asia centrala, spatiul mediteranean
Se utilizeaza in cantitati extrem de mici la preparate din miel, risotto, sosuri.
› Retete cu Sofran
Citronela
Gust: amarui, similar lamaii
Utilizare: fructe de mare, peste, pasare, supe, mancaruri cu curry
› Retete cu Citronela
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sare Hawai
Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.
› Retete cu Sare Hawai
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
 

Metoda de preparare

Taiati carnea in cuburi de aprox. 3 cm si rumeniti-o intr-o tigaie. Apoi, puneti-o intr-o cratita, presarati cu faina si sare si amestecati. Turnati apa peste carne, acoperiti cu un capac si fierbeti-o la foc mic timp de aprox. 45 min.
- Curatati ceapa si feliati-o cu ajutorul discului de feliere, si maruntiti la un grad mediu ardeii si ardeiul iute cu ajutorul cutitului multifunctional. Adaugati legumele in tigaie impreuna cu curry si sofran si mai fierbeti timp de 15 min., pana cand carnea este fiarta. Adaugati smantana si condimentati cu sare si piper.
- Preincalziti cuptorul la 200°C.
- Curatati radacinoasele si cepele si razuiti-le cu discul reversibil de razuire (partea de razuire medie in sus). Apoi razuiti branza tot cu ajutorul discului reversibil pentru razuire.
- Puneti radacinoasele si o mare parte din cantitatea de branza intr-o tava termorezistenta, condimentand straturile cu sare si piper, apoi adaugati smantana. Presarati cu restul de branza si coaceti in cuptor timp de aprox. 45 min.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM54251

Robot de bucatarie Styline MUM54251

MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bosch. Culoare Silver.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Un preparat ideal pentru sarbatorile de iarna.

Mai mult
Pulpa de vitel in sos picant

Pulpa de vitel in sos picant

O reteta simpla si rapida pentru masa de pranz sau cina.

Mai mult
Supa Okroshka

Supa Okroshka

Okroshka este o supa rece traditional ruseasca racoritoare si satioasa, o combinatie de legume cu ou si carne.

Mai mult
Clatite din dovlecel si morcov

Clatite din dovlecel si morcov

Clatitele din dovlecel si morcov - o reteta lacto-vegetariana plina de savoare pe care toata familia o va iubi.

Mai mult

Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor si piure de cartofi este un preparat parfumat si satios.

Mai mult
Pappardelle cu somon

Pappardelle cu somon

O reteta de paste usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Este o tarta cu branza, sunca, ou si smantana, un preparat gustos pentru pranz sau cina.

Mai mult
Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult