Clatite din dovlecel si morcov

5.0 (4)
NOU
Clatitele din dovlecel si morcov - o reteta lacto-vegetariana plina de savoare pe care toata familia o va iubi.
 

Ingrediente

- 350 g dovlecei
- 250 g morcovi
- sare
- piper negru, proaspat macinat
- ½ lingurita chimen
- 3 oua
- 3 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
- 200 g crema de branza nedegresata
- 75 ml lapte
- 1 - 2 linguri de sos picant
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Busuioc
Gust: picant-aromat
Utilizare: rosii, telemea, friptura, legume, pesto
› Retete cu Busuioc
Marar
Este cea mai dulce si cea mai fina dintre toate ierburile, cu aroma de anason. Un pesto din marar, parmezan, samburi de pin si ulei de floarea soarelui se potriveste perfect la somon si salau.
› Retete cu Marar
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
Ulei de floarea soarelui
Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.
› Retete cu Ulei de floarea soarelui
Ulei din germeni de porumb
Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei din germeni de porumb
Ulei de arahide
Din samburii cojiti ai alunului de pamant. Cu gust delicat, pentru copt si prajit, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei de arahide
 

Metoda de preparare

- Spalati dovleceii si curatati morcovii, apoi taiati-i folosind discul reversibil pentru razuire.
- Puneti legumele taiate astfel in vasul de mixare, adaugati sarea si piperul, chimenul, ouale si pesmetul si amestecati bine cu un tel.
- Puneti la foc mediu o cantitate suficienta de ulei intr-o tigaie mare, apoi puneti in tigaie aprox. 1 lingura cu varf din amestecul de dovlecel si morcov pentru fiecare clatita si apasati cu o spatula pana cand se aplatizeaza. Prajiti pe ambele parti pana cand se rumeneste.
- Intre timp, amestecati in blender crema de branza si laptele pana la omogenizare, apoi adaugati sosul condimentat si asezonati cu ierburi aromatice. Serviti acest amestec alaturi de clatite.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Pirosca cu carne

Pirosca cu carne

Un preparat satios provenit din bucataria traditionala ruseasca.

Mai mult
Pulpa de vitel in sos picant

Pulpa de vitel in sos picant

O reteta simpla si rapida pentru masa de pranz sau cina.

Mai mult
Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult
Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Un preparat ideal pentru sarbatorile de iarna.

Mai mult

Pappardelle cu somon

Pappardelle cu somon

O reteta de paste usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor si piure de cartofi este un preparat parfumat si satios.

Mai mult
Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legumele gratinate cu adaos de branza emmental sunt delicioase, iar alaturi de tocana picanta din cotlet de vita sau porc devin de-a dreptul irezistibile.

Mai mult
Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofii cremosi cu usturoi sunt alegerea ideala pentru a garnisi friptura de duminica.

Mai mult