Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

5.0 (5)
NOU
Friptura de vita la cuptor si piure de cartofi este un preparat parfumat si satios.
 

Ingrediente

Pentru friptura de vita:
- 1 kg carne de vita
- seminte de chimen
- sare si piper
- 40 g ulei de rapita
- 1/8 l vin rosu (recomandat de Porto)
- 1/8 l supa de vita

Pentru piureul de cartofi:
- 1 kg cartofi
- aprox. 375 ml lapte
- 30 g unt
- sare
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
Sare Hawai
Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.
› Retete cu Sare Hawai
Ulei de rapita
Continut mare de acizi grasi nesaturati. Ideal pentru dressinguri si sosuri dip etc.
› Retete cu Ulei de rapita
 

Metoda de preparare

- Clatiti bine carnea cu un jet de apa rece, apoi eliminati apa cu ajutorul unui servet de bucatarie. Ungeti carnea pe toate partile cu semintele de chimen, sare si piper.
- Ungeti o tava pentru friptura cu unt si turnati vinul si supa pana cand acoperiti baza tavii. Asezati carnea in tava, acoperiti-o cu un capac si coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aprox. 40-50 min.
- Fierbeti cartofii in coaja pana cand devin moi, curatati-i de coaja si taiati-i. (Sau, ca alternativa, mai intai curatati-i de coaja, apoi fierbeti-i in apa cu sare.)
- Fierbeti laptele impreuna cu untul si sarea, amestecand continuu (preferabil cu un tel).
- Mixati cartofii pana ii faceti piure. Treptat, adaugati laptele fierbinte. Amestecati timp de aprox. 1 min. pana cand piureul devine cremos.

Sfat: pentru a da un gust deosebit piureului de cartofi, curatati 2 cepe mijlocii, taiati-le fin si sotati-le in putin unt. Adaugati cepele odata cu laptele, in timp ce faceti piureul de cartofi.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Turbo Mixer MFQ36460

Turbo Mixer MFQ36460

Acest mixer se potriveşte perfect mâinii tale - include și vas rotativ cu suport pentru fixare mixer

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legumele gratinate cu adaos de branza emmental sunt delicioase, iar alaturi de tocana picanta din cotlet de vita sau porc devin de-a dreptul irezistibile.

Mai mult
Pulpa de vitel in sos picant

Pulpa de vitel in sos picant

O reteta simpla si rapida pentru masa de pranz sau cina.

Mai mult
Biban de mare

Biban de mare

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat. Descopera aici o reteta gustoasa si usor de preparat.

Mai mult
Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofii cremosi cu usturoi sunt alegerea ideala pentru a garnisi friptura de duminica.

Mai mult

Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult
Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Un preparat ideal pentru sarbatorile de iarna.

Mai mult
Pappardelle cu somon

Pappardelle cu somon

O reteta de paste usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Pirosca cu carne

Pirosca cu carne

Un preparat satios provenit din bucataria traditionala ruseasca.

Mai mult