Quiche Lorraine

4.3 (3)
NOU
Este o tarta cu branza, sunca, ou si smantana, un preparat gustos pentru pranz sau cina.
 

Ingrediente

Pentru aluat:
- 125 g unt (la temperatura camerei)
- 125 g zahar
- 1 ou
-  sare
- 1 plic de zahar vanilat
- 250 g faina

Pentru umplutura:
- 250 g sunca (sau burta afumata de porc)
- 100 g branza Emmental
- 3 oua
- 40 ml smantana sau lapte
- sare si piper

Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
 

Metoda de preparare

- Pregatiti vasul de mixare (folosind telul) si amestecati toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecati mult timp).
- Formati o bila din aluat si pastrati-o la frigider timp de cel putin o ora.
- Intindeti aluatul intr-o tava pentru tarte si intepati-l cu o furculita de cateva ori, apoi coaceti in cuptor timp de 30 min.
la 180°C, dupa care umpleti forma cu felii de sunca si branza.
- Puneti ouale in blender impreuna cu smantana sau laptele, amestecati toate ingredientele si condimentati cu sare si piper. Puneti amestecul de oua peste tarta quiche pe jumatate terminata.
- Coaceti in cuptor timp de 30-40 min.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Cod cu dovlecel si curry

Cod cu dovlecel si curry

Pentru cina ai ales peste? Cod cu dovlecel si curry este optiunea aromata.

Mai mult
Clatite din dovlecel si morcov

Clatite din dovlecel si morcov

Clatitele din dovlecel si morcov - o reteta lacto-vegetariana plina de savoare pe care toata familia o va iubi.

Mai mult
Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legumele gratinate cu adaos de branza emmental sunt delicioase, iar alaturi de tocana picanta din cotlet de vita sau porc devin de-a dreptul irezistibile.

Mai mult
Pirosca cu carne

Pirosca cu carne

Un preparat satios provenit din bucataria traditionala ruseasca.

Mai mult

Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor si piure de cartofi este un preparat parfumat si satios.

Mai mult
Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult
Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Incearca o savoare speciala cu aroma de zile mari.

Mai mult
Supa Okroshka

Supa Okroshka

Okroshka este o supa rece traditional ruseasca racoritoare si satioasa, o combinatie de legume cu ou si carne.

Mai mult