Quiche Lorraine

4.3 (3)
NOU
Este o tarta cu branza, sunca, ou si smantana, un preparat gustos pentru pranz sau cina.
 

Ingrediente

Pentru aluat:
- 125 g unt (la temperatura camerei)
- 125 g zahar
- 1 ou
-  sare
- 1 plic de zahar vanilat
- 250 g faina

Pentru umplutura:
- 250 g sunca (sau burta afumata de porc)
- 100 g branza Emmental
- 3 oua
- 40 ml smantana sau lapte
- sare si piper

Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Fleur de Sel
Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
› Retete cu Fleur de Sel
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
 

Metoda de preparare

- Pregatiti vasul de mixare (folosind telul) si amestecati toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecati mult timp).
- Formati o bila din aluat si pastrati-o la frigider timp de cel putin o ora.
- Intindeti aluatul intr-o tava pentru tarte si intepati-l cu o furculita de cateva ori, apoi coaceti in cuptor timp de 30 min.
la 180°C, dupa care umpleti forma cu felii de sunca si branza.
- Puneti ouale in blender impreuna cu smantana sau laptele, amestecati toate ingredientele si condimentati cu sare si piper. Puneti amestecul de oua peste tarta quiche pe jumatate terminata.
- Coaceti in cuptor timp de 30-40 min.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Pappardelle cu somon

Pappardelle cu somon

O reteta de paste usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Supa Okroshka

Supa Okroshka

Okroshka este o supa rece traditional ruseasca racoritoare si satioasa, o combinatie de legume cu ou si carne.

Mai mult
Pulpa de vitel in sos picant

Pulpa de vitel in sos picant

O reteta simpla si rapida pentru masa de pranz sau cina.

Mai mult
Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofii cremosi cu usturoi sunt alegerea ideala pentru a garnisi friptura de duminica.

Mai mult

Cod cu dovlecel si curry

Cod cu dovlecel si curry

Pentru cina ai ales peste? Cod cu dovlecel si curry este optiunea aromata.

Mai mult
Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult
Pirosca cu carne

Pirosca cu carne

Un preparat satios provenit din bucataria traditionala ruseasca.

Mai mult
Biban de mare

Biban de mare

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat. Descopera aici o reteta gustoasa si usor de preparat.

Mai mult