Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

2.7 (3)
NOU
Un preparat ideal pentru sarbatorile de iarna.
 

Ingrediente

Sunca:
- 2 kg sunca cu crusta, marinata in saramura
- 15 cuisoare
- 50 ml apa
 
Crusta:
- 1 galbenus
- 4 linguri de mustar cu seminte
- ½ lingura zahar
- pesmet
Busuioc
Gust: picant-aromat
Utilizare: rosii, telemea, friptura, legume, pesto
› Retete cu Busuioc
Rozmarin
Are aroma de concediu in sud. Preparat ca un caramel crocant iute-sarat-dulce, se potriveste foarte bine la fructe proaspete.
› Retete cu Rozmarin
Salvie
Are cel mai bun gust prajita. Fie in ulei de masline ca garnitura pentru paste si rizotto. Sau ca ingredient intr-o crusta cu pesmet si mustar pentru friptura de miel sau de vitel.
› Retete cu Salvie
 

Metoda de preparare

- Crestati usor crusta bucatii de sunca, fara a ajunge la carne, apoi introduceti cuisoarele in taieturi si legati carnea bine cu ata de gatit.
- Puneti putina apa intr-o tava pentru friptura, astfel incat sa acoperiti baza tavii, apoi puneti carnea in tava, cu crusta in sus. Acoperiti tava cu un capac si coaceti in cuptor la 150°C, timp de 2-2½ ore.
- Eliminati crusta dupa ce s-a gatit sunca.
- Puneti ingredientele pentru crusta intr-un vas si amestecati-le cu ajutorul telurilor pana cand se formeaza o pasta. Utilizati o cantitate suficienta de pesmet pentru ca pasta sa adere bine la sunca, apoi ungeti sunca cu acest amestec.
- Puneti sunca in tava si coaceti din nou in cuptor, fara capac, pana se rumeneste crusta.
 
- Sfat: puteti folosi diferite tipuri de mustar pentru crusta sau puteti adauga ierburi aromatice, pentru un gust deosebit.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Mixer Turbo MFQ4080

Mixer Turbo MFQ4080

Mixerul cu teluri FineCreamer și accesorii multifuncționale pentru cei mai pretenţioşi clienţi

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Pappardelle cu somon

Pappardelle cu somon

O reteta de paste usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Este o tarta cu branza, sunca, ou si smantana, un preparat gustos pentru pranz sau cina.

Mai mult
Cod cu dovlecel si curry

Cod cu dovlecel si curry

Pentru cina ai ales peste? Cod cu dovlecel si curry este optiunea aromata.

Mai mult
Pulpa de vitel in sos picant

Pulpa de vitel in sos picant

O reteta simpla si rapida pentru masa de pranz sau cina.

Mai mult

Biban de mare

Biban de mare

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat. Descopera aici o reteta gustoasa si usor de preparat.

Mai mult
Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult
Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofii cremosi cu usturoi sunt alegerea ideala pentru a garnisi friptura de duminica.

Mai mult
Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Incearca o savoare speciala cu aroma de zile mari.

Mai mult