Pulpa de vitel in sos picant

0.0 (1)
NOU
O reteta simpla si rapida pentru masa de pranz sau cina.
 

Ingrediente

Pentru 4 portii:
- 4 bucati groase de pulpa de vitel
- sare si piper
- 2 cepe
- 2 ardei rosii
- 2 ardei galbeni
- 1 ardei verde
- 3 rosii decojite
- 2 catei de usturoi
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 foaie de dafin
- 200 ml vin rosu
- 200 ml supa de carne de vita
- 1 lingurita de pasta de ardei rosii, dulce sau picanta
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Piper rosu - America de Sud, Mauritius
Nota delicioasa, iute, de ex. in tartar de somon sau supe de peste.
› Retete cu Piper rosu
Pulbere de chili - Mexic
Tipica in bucataria Tex-Mex.
› Retete cu Pulbere de chili
Fire de chili - Mexic
Ardei chili taiati extrem se subtire. Pentru supe si salate.
› Retete cu Fire de chili
Dafin
Gust: puternic picant
Utilizare: tocanite de legume si cu carne, supe de carne, marinate
› Retete cu Dafin
Rozmarin
Are aroma de concediu in sud. Preparat ca un caramel crocant iute-sarat-dulce, se potriveste foarte bine la fructe proaspete.
› Retete cu Rozmarin
Sare de mare din Danemarca
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sare de mare din Danemarca
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
 

Metoda de preparare

- Clatiti putin carnea cu apa rece si eliminati apa cu ajutorul unui servetel. Cantariti-o si condimentati-o cu sare si piper, apoi rumeniti-o putin pe ambele parti in grasime fierbinte.
- Curatati si tocati ceapa cu ajutorul aparatului de maruntit, spalati si taiati ardeii si rosiile in bucati mici.
- Amestecati usturoiul pisat, rozmarinul taiat fin, vinul rosu, supa de carne de vita si pasta de ardei rosii cu ajutorul blenderului pana cand veti obtine un sos. Adaugati foaia de dafin dupa ce ati amestecat ingredientele. Turnati sosul in tava, astfel incat sa ii acopere toata baza, apoi adaugati legumele. Puneti bucatile de carne peste ele si acoperiti totul cu un capac. Apoi introduceti tava in cuptor timp de aprox. 1½ ore la 180°C.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Blender (set) alb/Tele grey MSM66020

Blender (set) alb/Tele grey MSM66020

Nu vei mai lasa acest blender din mână.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Cod cu dovlecel si curry

Cod cu dovlecel si curry

Pentru cina ai ales peste? Cod cu dovlecel si curry este optiunea aromata.

Mai mult
Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Incearca o savoare speciala cu aroma de zile mari.

Mai mult
Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofi gratinati Dauphinois

Cartofii cremosi cu usturoi sunt alegerea ideala pentru a garnisi friptura de duminica.

Mai mult
Clatite din dovlecel si morcov

Clatite din dovlecel si morcov

Clatitele din dovlecel si morcov - o reteta lacto-vegetariana plina de savoare pe care toata familia o va iubi.

Mai mult

Biban de mare

Biban de mare

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat. Descopera aici o reteta gustoasa si usor de preparat.

Mai mult
Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult
Supa Okroshka

Supa Okroshka

Okroshka este o supa rece traditional ruseasca racoritoare si satioasa, o combinatie de legume cu ou si carne.

Mai mult
Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Sunca la cuptor (specialitate suedeza)

Un preparat ideal pentru sarbatorile de iarna.

Mai mult