Pirosca cu carne

1.2 (5)
NOU
Un preparat satios provenit din bucataria traditionala ruseasca.
 

Ingrediente

Aluatul din drojdie:
- 400 g faina simpla
- 1 plic de drojdie uscata
- sare
- 1 ou
- 80 g margarina
- zahar
- 125 ml lapte
 
Umplutura de carne tocata:
- 1 chifla
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei de masline
- 250 g carne de vita si de porc
- 1 ou
- sare, piper, ierburi de Provence
 
Umplutura de varza murata:
- 3 mere
- 1 ceapa
- 250 g varza murata
- 1/8 l vin alb
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 boabe de ienupar
- zahar, sare
Piper de Sichuan- China
Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.
› Retete cu Piper de Sichuan
Busuioc
Gust: picant-aromat
Utilizare: rosii, telemea, friptura, legume, pesto
› Retete cu Busuioc
Leustean
Gust: similar Maggi
Utilizare: tocanite, supe, salate, sosuri
› Retete cu Leustean
Cimbru
Gust: picant, usor iute
Utilizare: mancaruri cu carne, cu legume, peste la grill, preparate din oua, marinate
› Retete cu Cimbru
Cimbru de gradina
Gust: picant-piperat
Utilizare: fasole, supa de mazare si de cartofi, tocanite, peste, carne
› Retete cu Cimbru de gradina
Sare de Himalaya
Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.
› Retete cu Sare de Himalaya
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
Ulei de masline
Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.
› Retete cu Ulei de masline
 

Metoda de preparare

- Pregatiti tocatorul de carne cu sita. Taiati carnea in bucati lungi si tocati-o de doua ori.
- Puneti drojdia si laptele caldut in vasul de mixare (folosind carligul pentru framantat) si amestecati.
- Adaugati faina, sarea, oul, margarina si zaharul. Framantati pana obtineti un aluat omogen.
- Puneti capacul peste vas si lasati sa creasca la loc cald timp de 20 min.
- Inmuiati chifla in apa si apoi stoarceti apa din ea. Curatati si taiati ceapa.
- Sotati ceapa si carnea tocata in ulei de masline timp de aprox. 15 min. Amestecati cu chifla, oul, sarea si piperul si condimentati dupa gust.
- Spalati, curatati merele si scoateti mijlocul. Curatati ceapa si apoi taiati-o impreuna cu merele si fierbeti-le la foc mic, cu restul ingredientelor, timp de 15 min.
- Ungeti o tava pentru cuptor. Intindeti aluatul si taiati o foaie de marimea tavii. Acoperiti baza si marginile tavii cu aluatul ramas. Intepati foaia cu o furculita de mai multe ori.
- Asezati peste ea alternativ un strat de carne si un strat de varza murata. Acoperiti apoi cu foia ramasa si ungeti cu unt. Cu ajutorul unei scobitori, intepati aluatul de deasupra pentru a le permite vaporilor sa iasa in timpul coacerii. Coaceti la cuptor timp de 35-40 de min. la 180°C.
- Serviti pirosca fierbinte, intr-o farfurie.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM54251

Robot de bucatarie Styline MUM54251

MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bosch. Culoare Silver.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor, cu piure de cartofi

Friptura de vita la cuptor si piure de cartofi este un preparat parfumat si satios.

Mai mult
Biban de mare

Biban de mare

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat. Descopera aici o reteta gustoasa si usor de preparat.

Mai mult
Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Pulpa de miel în crusta de capere si hrean

Incearca o savoare speciala cu aroma de zile mari.

Mai mult
Cod cu dovlecel si curry

Cod cu dovlecel si curry

Pentru cina ai ales peste? Cod cu dovlecel si curry este optiunea aromata.

Mai mult

Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legume gratinate (radacinoase) cu tocana picanta cu carne

Legumele gratinate cu adaos de branza emmental sunt delicioase, iar alaturi de tocana picanta din cotlet de vita sau porc devin de-a dreptul irezistibile.

Mai mult
Pappardelle cu somon

Pappardelle cu somon

O reteta de paste usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Sufleu cu dovlecel si feta

Sufleu cu dovlecel si feta

Un meniu simplu si sanatos, pentru o zi agitata.

Mai mult
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Este o tarta cu branza, sunca, ou si smantana, un preparat gustos pentru pranz sau cina.

Mai mult