Mousse au Chocolat

4.9 (17)
NOU
Un desert rafinat si savuros pentru intreaga familie.
 

Ingrediente

- 250 g ciocolata de menaj
- 5 galbenusuri
- 50 g zahar pudra
- 4 albusuri
- 1 varf de lingurita sare
- 500 ml smantana pentru frisca
- 2 cl coniac
- 1 espresso
 

Metoda de preparare

- Taiati ciocolata in bucati mici. Dizolvati-o intr-un bol de metal pus intr-o cratita cu apa in clocot, impreuna cu espressoul si amestecati pana la omogenizare. Dati la o parte si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
- In alt bol de metal, bateti 5 galbenusuri si zaharul pudra pe baia de aburi pana ce amestecul devine alb si pufos.
- In vasul de mixare, bateti mai intai smantana, si apoi albusurile impreuna cu sarea pana capata consistenta.
- Cand ciocolata si galbenusurile pufoase sunt la aceeasi temperatura, incorporati treptat ciocolata in galbenusuri, apoi alternativ si albusurile, si smantana. Pentru a finaliza adaugati coniacul. Aveti grija sa nu amestecati prea mult deoarece albusurile si smantana s-ar putea separa din nou.
- Lasati spuma la rece cel putin 3-4 ore.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Mixer Turbo MFQ4080

Mixer Turbo MFQ4080

Mixerul cu teluri FineCreamer și accesorii multifuncționale pentru cei mai pretenţioşi clienţi

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Un desert aromat si usor de preparat, ideal pentru zilele de iarna.

Mai mult
Calendar din turta dulce

Calendar din turta dulce

Savureaza Postul Craciunului biscuit dupa biscuit si ofera celor dragi delicii culinare timp de 24 de zile, cu 24 de biscuiti deliciosi din turta dulce.

Mai mult
Prajitura cu lamaie, frisca si zmeura

Prajitura cu lamaie, frisca si zmeura

Absolut delicios. Incearca aceasta prajitura si cu siguranta va deveni preferata ta.

Mai mult
Green Detox Smoothie

Green Detox Smoothie

Un smoothie savuros.

Mai mult

Cozonac german pentru Crăciun

Cozonac german pentru Crăciun

Textura fragedă a cozonacilor germani

Mai mult
Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

O minunată prăjitură însiropată cu vanilie

Mai mult
Decoratiuni pentru briose

Decoratiuni pentru briose

De Paste, prezentarea este totul! Prepara briose delicioase cu care vei face senzatie!

Mai mult
Sufleu de lamaie

Sufleu de lamaie

Clasic si aromat, sufleul de lamaie este un desert usor de preparat.

Mai mult