Sufleu de branza de vaci

4.8 (10)
NOU

O idee ingenioasa pentru dupa-amiezi in familie. Sufleu din branza de vaci - un desert cald si usor.

Descarca reteta in format PDF
 

Ingrediente

(pentru 6-8 portii)
- 150 g branza de vaci bine scursa
- coaja razuita de la o lamaie
- 4 galbenusuri
- 80 g zahar pudra
- 3 albusuri
- 1 pachet de zahar vanilat
- 1 varf de lingurita sare
- unt pentru ungerea formelor
- zahar pentru presarat
Vanilie Bourbon
Citronela
  • Citronela
    Gust: amarui, similar lamaii
    Utilizare: fructe de mare, peste, pasare, supe, mancaruri cu curry
    › Retete cu Citronela
Fleur de Sel
  • Fleur de Sel
    Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.
    › Retete cu Fleur de Sel
 

Metoda de preparare

- Bateti galbenusurile cu zaharul pudra pana ce compozitia se deschide la culoare si devine cremoasa, apoi rasturnati-o intr-un bol mare.
- Ungeti bine formele si presarati cu zahar. Preincalziti cuptorul la 200°C si fierbeti putina apa intr-o tigaie pentru
bain-marie.
- Bateti albusurile cu zaharul vanilat si cu sarea pana ce compozitia capata consistenta.
- Intre timp amestecati branza de vaci cu coaja razuita de lamaie si cu galbenusurile. Treptat, incorporati albusurile si umpleti formele in proportie de 2/3 cu aceasta compozitie.
- Puneti formele la bain-marie si apoi in cuptor timp de 5 min., la 200°C. Apoi, lasati la copt inca 15-20 min., la 160°C.

Sfat: Se serveste imediat dupa coacere, intrucat acest desert usor se lasa repede.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Mixer FineCreamer MFQ4080

Mixer FineCreamer MFQ4080

Mixer, 5 trepte de viteza, functie "Turbo", foarte silentios, motor DC (Direct current motor). Accesorii: 2 teluri cu design special FineCreamer (cu sfere), 2 spirale, XL chopper, picior blender din inox, vas mixare cu gradatii si capac, 65 dB

detalii