Casuta din turta dulce

5.0 (1)
NOU
Surprinde pe cei dragi cu ceva neobisnuit: o casuta din turta dulce cu care poti decora cana de ceai fierbinte sau cafea.
 

Ingrediente

Pentru aproximativ 20 de biscuiti din turta dulce:
- 250 g de sirop de melasa neagra
- 100 g de unt clarifiat
- 1 plic de mix de condimente pentru turta dulce
- 250 g de faina de secara
- 1/2 de lingurita de bicarbonat de amoniu
- 1/2 de lingurita de bicarbonat de potasiu
- 100 ml de lapte
- 200 g de zahar pudra
- 400 g de faina de grau

Pentru ornare:
- aproximativ 500 g de faina de grau
- 1 albus de ou
- colorant alimentar pudra
 

Metoda de preparare

- Fierbeti siropul de melasa neagra impreuna cu 80 g de unt clarifiat; lasati la racit 5 minute. Mixati amestecul impreuna cu 250 g de faina de secara in vasul de mixare, utilizand spirala pentru aluat MaxxiMUM, pana cand se obtine un aluat cu o consistenta densa.
- Dizolvati in lapte bicarbonatul de amoniu, bicarbonatul de potasiu si zaharul si mixati amestecul impreuna cu aluatul si cu cantitatea de unt clarifiat ramasa. Adaugati faina de grau si mixati pana cand aluatul devine omogen si tare.
- Introduceti aluatul intr-un recipient cu capac cu inchidere etansa si lasati-l la dospit la temperatura camerei timp de cel putin 24 de ore (se poate pastra chiar și doua saptamani).
- Preincalziti cuptorul la o temperatura de 175 °C (in cazul unui cuptor cu convectie, la 160 °C). Intindeti aluatul pana la obtinerea unei grosimi de 6 mm (fara a mai adauga faina). Utilizand un cutit, taiati aluatul in forme triunghiulare cu dimensiunea de aproximativ 7x10 cm. Taiati fasii, conform indicatiilor din pdf-ul cu tiparul casutei, cu o latime de aproximativ 10 mm si o lungime de aproximativ 18 mm.
- Resturile de aluat pot fi amestecate si intinse din nou. Coaceti aluatul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute. Daca, ulterior, doriti sa atarnati biscuitii din turta dulce intr-un pom de Craciun, efectuati perforatiile pentru accesoriile de prindere a biscuitilor imediat dupa scoaterea acestora din cuptor. Apoi lasati biscuitii sa se raceasca.
- Amestecati zaharul pudra impreuna cu albusul de ou pana cand se obtine o glazura densa. Cu ajutorul unei pensule fine, aplicati pe suprafata biscuitilor din turta dulce mici picaturi de glazura sau trasati incet linii. Un strat mai gros de glazura va conferi un aspect mai atragator, insa este mai dificil de aplicat uniform, spre deosebire de un strat mai subtire. Este recomandat ca, mai intai, sa exersati pe o bucata de turta dulce separata si sa modificati consistenta glazurii pana la obtinerea rezultatului optim. Glazura poate fi diluata din nou cu usurinta prin aplicarea catorva picaturi de albus de ou. Pe de alta parte, consistenta glazurii poate fi ingrosata prin adaugarea unei cantitati mici de zahar pudra. Pentru un plus de culoare si farmec, aplicati colorant alimentar peste glazura alba.​

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie OptiMUM MUM9B33S12

Robot de bucatarie OptiMUM MUM9B33S12

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu cei 1300 W, senzorul inteligent pentru prepararea aluatului și PlanetaryMixing 3D.

detalii
Robot de bucatarie OptiMUM MUM9BX5S22

Robot de bucatarie OptiMUM MUM9BX5S22

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu ajutorul cântarului integrat, al funcțiilor automate SensorControl Plus și puterii sale de 1500 W.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Iepuras rozaliu de Pasti

Iepuras rozaliu de Pasti

Aceste briosei simpatice vor fi cu siguranta piesa de rezistenta a mesei tale de Paste.

Mai mult
Sufleu de branza de vaci

Sufleu de branza de vaci

O idee ingenioasa pentru dupa-amiezi in familie. Sufleu din branza de vaci - un desert cald si usor.

Mai mult
Rulouri cu scorţişoară

Rulouri cu scorţişoară

O reteta usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Puiut dragut de Pasti

Puiut dragut de Pasti

Aceste briosei simpatice vor fi cu siguranta piesa de rezistenta a mesei tale de Paste.

Mai mult

Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Un desert aromat si usor de preparat, ideal pentru zilele de iarna.

Mai mult
Briose jucause de Pasti

Briose jucause de Pasti

Nu doar iepurasul de Paste va ramane surprins de briosele tale creative pentru Paste!

Mai mult
Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Reteta noastra reprezinta o versiune rafinata a retetei clasice de "Granita di Caffe", iar impreuna cu trufele, iti va oferi un moment de neuitat.

Mai mult
Omleta sufleu

Omleta sufleu

La jumatatea distantei intre omleta si sufleu, o reteta rapida, ideala pentru vizitele neasteptate.

Mai mult