Tartă cu cremă de lămâi verzi

0 (0)
NOU
Un desert savuros si sanatos.
 

Ingrediente

Pentru aluatul fraged pentru tartă (12 porţii):
- 200 g de făină şi o cantitate mică de   făină pentru rulare
- 100 g de zahăr
- 1 vârf de linguriţă de praf de copt
- 70 g de unt rece
- 1 ou
 
Pentru umplutura de cremă de lămâi verzi şi topping:
- 300 ml de lapte
- 150 g de zahăr
- 1 pachet de pudră de budincă cu aromă de frişcă (40 g)
- 80 g de unt
- 150 ml de zeamă de lămâi verzi şi  3 linguri de coajă de lămâi verzi (coaja de la aproximativ patru lămâi verzi) - 3 ouă medii
- 150 g de zahăr pudră
 
Suplimentar:
Aproximativ 400 g de păstăi de mazăre, de fasole sau alt tip de păstăi uscate pentru coacere (acestea pot fi preparate ca de obicei, ulterior).
 

 
 

Metoda de preparare

1. Amestecă făina cu zahărul şi adaugă un vârf de linguriţă de praf de copt. Adaugă untul rece şi un ou şi amestecă până când amestecul capătă un aspect sfărâmicios. Frământă rapid amestecul cu ajutorul robotului OptiMUM până când se frăgezeşte, apoi înveleşte aluatul cu o folie de plastic şi lasă-l la dospit timp de  30 de minute în frigider.
 
2. Preîncălzeşte cuptorul la 190 °C  (în cazul cuptoarelor cu convecţie,  la 170 °C). Pudrează uşor aluatul cu făină  şi scoate-l din folie, introdu-l într-o formă pentru tarte sau într-o formă pentru plăcinte cu diametrul de 28 cm (metalică, cu baza demontabilă) şi presează-l spre baza şi spre părţile laterale ale formei. Tapetează aluatul cu hârtie de copt şi împrăştie păstăile deasupra. Lasă-l să se coacă timp de 15 minute pe a-l doilea nivel inferior al cuptorului. Scoate hârtia de copt împreună cu păstăile şi coace aluatul pentru tartă timp de încă aproximativ  5 minute până când capătă o culoare uşor aurie. Scoate-l din cuptor şi lasă-l să se răcească în forma de copt.
 
3. Pentru umplutură, încălzeşte o cantitate de 200 ml de lapte împreună cu zahărul într-un vas mic până când zahărul se topeşte, apoi ridică vasul de pe foc.
Amestecă cantitatea de lapte rămasă cu pudra de budincă, toarnă  compoziţia peste laptele fierbinte şi amestecă. Aşază din nou vasul pe foc şi aşteaptă până când atinge temperatura de fierbere, amestecând continuu. Adaugă 80 g de unt şi amestecă. Separă ouăle. Adaugă treptat zeama şi coaja de lămâie verde peste gălbenuşuri – ai grijă să păstrezi 1 lingură de zeamă de lămâie verde pentru topping. Amestecă la foc mic crema pentru umplutură timp de aproximativ 5 minute. Toarnă crema de lămâi verzi pentru umplutură în baza pentru tartă şi las-o să se răcească complet în frigider timp de cel puţin 2 ore.
 
4. Adaugă albuşurile în vasul de mixare OptiMUM şi ataşează telul la robot de bucătărie. Bate albuşurile până când se întăresc. Continuă să baţi albuşurile, adăugând treptat zahărul pudră şi 1 lingură de zeamă de lămâi verzi până când spuma capătă un aspect lucios. Cu ajutorul unei linguri mari, întinde uşor spuma peste tarta de lămâi verzi, formând mici denivelări.

Durata:
Timpul de preparare este de 40 de minute, iar timpul de coacere şi dospire este de 2 ore şi 50 de minute.
 

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie OptiMUM MUM9B33S12

Robot de bucatarie OptiMUM MUM9B33S12

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu cei 1300 W, senzorul inteligent pentru prepararea aluatului și PlanetaryMixing 3D.

detalii
Robot de bucatarie OptiMUM MUM9BX5S22

Robot de bucatarie OptiMUM MUM9BX5S22

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu ajutorul cântarului integrat, al funcțiilor automate SensorControl Plus și puterii sale de 1500 W.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Omleta sufleu

Omleta sufleu

La jumatatea distantei intre omleta si sufleu, o reteta rapida, ideala pentru vizitele neasteptate.

Mai mult
Sufleu de lamaie

Sufleu de lamaie

Clasic si aromat, sufleul de lamaie este un desert usor de preparat.

Mai mult
Puiut dragut de Pasti

Puiut dragut de Pasti

Aceste briosei simpatice vor fi cu siguranta piesa de rezistenta a mesei tale de Paste.

Mai mult
Baci (specialitate italieneasca)

Baci (specialitate italieneasca)

Potrivit pentru zilele calde de vara, baci este o combinatie de inghetata de ciocolata si alune care incanta.

Mai mult

Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Un desert aromat si usor de preparat, ideal pentru zilele de iarna.

Mai mult
Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat

Un desert rafinat si savuros pentru intreaga familie.

Mai mult
Rulouri cu scorţişoară

Rulouri cu scorţişoară

O reteta usor de preparat pentru a incanta familia sau prietenii.

Mai mult
Smoothie de fructe proaspete si ghimbir

Smoothie de fructe proaspete si ghimbir

Un smoothie care nu este doar delicios, ci si sanatos.

Mai mult