Cozonac german pentru Crăciun

4.0 (1)
NOU
Textura fragedă a cozonacilor germani
 

Ingrediente

Pentru doi cozonaci germani:
- 400 g de stafide
- 100 ml de zeamă de mere  sau rom
- 1 kg de făină
- 200 g de zahăr
- 1 lingură de condimente pentru turtă dulce
- 1 lingură de sare
- 1 cub de drojdie (42 g)
- 300 ml de lapte cald
- 250 g de migdale decojite
- câte 150 g de coajă de lămâie şi coajă de portocală confiate
- 400 g de unt moale
 
Pentru glazură:
- Aproximativ 125 g de unt topit
- Aproximativ 100 g de zahăr
- Aproximativ 100 g de zahăr pudră
 

Metoda de preparare

1. Lasă la înmuiat stafidele în zeama de mere sau rom timp de cel puţin 12 ore. Stafidele ar trebui să absoarbă întreaga cantitate de lichid.
 
2. Amestecă într-un vas făina, zahărul, condimentele pentru turtă dulce şi sarea. Fă o adâncitură în mijlocul ingredientelor uscate, sfărâmă drojdia în interiorul adânciturii, amestec-o cu laptele şi presară nişte făină peste amestecul astfel obţinut. Acoperă vasul cu un prosop şi lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute până când încep să se formeze bule.
 
3. Taie migdalele cu ajutorul unui cuţit mare sau într-un blender pentru mărunţire de la  Bosch. Adaugă migdalele mărunţite şi untul moale peste aluat şi frământă viguros până când aluatul nu se mai lipeşte de părţile laterale ale vasului. Acum introdu stafidele împreună cu coaja de lămâie şi coaja de portocală caramelizate care vor conferi aluatului o consistenţă mai moale. Acoperă vasul cu un prosop umed şi lasă aluatul la dospit timp de 4–6  ore până când îşi dublează volumul.

4. Împarte aluatul în două porţii. Pe o suprafaţă tapetată cu făină, rulează fiecare porţie în câte o formă dreptunghiulară de 20 x 35 cm. Înfăşoară fiecare bucată dreptunghiulară pe lungime până la jumătate pentru a obţine două franzele cu o formă specifică de cozonac german.
 
5.Coace cozonacii germani, fără convecţie, la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 1 oră pe al doilea nivel din partea inferioară a cuptorului. Cu ajutorul unei pensule, unge cu apă cozonacii înainte ca aceştia să fie gata de scos din cuptor. Lasă cozonacii germani să se răcească, unge-i cu unt topit utilizând o pensulă, pudrează-i cu zahăr şi unge-i din nou cu unt. La final, pudrează-i cu zahăr pudră. Cozonacii germani pot fi savuraţi imediat sau pot fi ambalaţi etanş în folie de plastic şi depozitaţi într-o încăpere răcoroasă, cu o atmosferă care să nu fie foarte uscată.

Durata: Timpul de preparare este de 40 de minute, iar timpul de coacere şi dospire este de 18 ore şi 30 de minute.
 

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie OptiMUM MUM9B33S12

Robot de bucatarie OptiMUM MUM9B33S12

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu cei 1300 W, senzorul inteligent pentru prepararea aluatului și PlanetaryMixing 3D.

detalii
Robot de bucatarie OptiMUM MUM9BX5S22

Robot de bucatarie OptiMUM MUM9BX5S22

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu ajutorul cântarului integrat, al funcțiilor automate SensorControl Plus și puterii sale de 1500 W.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Baci (specialitate italieneasca)

Baci (specialitate italieneasca)

Potrivit pentru zilele calde de vara, baci este o combinatie de inghetata de ciocolata si alune care incanta.

Mai mult
Calendar din turta dulce

Calendar din turta dulce

Savureaza Postul Craciunului biscuit dupa biscuit si ofera celor dragi delicii culinare timp de 24 de zile, cu 24 de biscuiti deliciosi din turta dulce.

Mai mult
Omleta sufleu

Omleta sufleu

La jumatatea distantei intre omleta si sufleu, o reteta rapida, ideala pentru vizitele neasteptate.

Mai mult
Smoothie cu afine si banane

Smoothie cu afine si banane

Savureaza o bautura delicioasa si energizanta.

Mai mult

Decoratiuni pentru briose

Decoratiuni pentru briose

De Paste, prezentarea este totul! Prepara briose delicioase cu care vei face senzatie!

Mai mult
Glazura din zahar pentru modelare si decorare

Glazura din zahar pentru modelare si decorare

Decoreaza biscuitii din turta dulce cu o glazura delicioasa, colorata specifica atmosferei Craciunului.

Mai mult
Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Reteta noastra reprezinta o versiune rafinata a retetei clasice de "Granita di Caffe", iar impreuna cu trufele, iti va oferi un moment de neuitat.

Mai mult
Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Crema de mere cu biscuiti cu migdale

Un desert aromat si usor de preparat, ideal pentru zilele de iarna.

Mai mult