Prăjitură acadea cu aspect de confeti

3.0 (1)
NOU
O minunată prăjitură însiropată cu vanilie
 

Ingrediente

​Baza pentru rețeta de prăjitură acadea

Ingrediente pentru amestecul de prăjitură:

- 125 g de unt   la temperatura camerei
- 90 g de zahăr
- 1 praf de sare
- 2 ouă (mici)
- 110 g făină
- 1 pachet de vanilie Bourbon (pentru 500 ml lapte)
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 lingură de lapte
Pentru forma de copt:
- 1 lingură de grăsime
- 1 lingură de făină de grâu

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Rezultă în jur de 20:
- 1 prăjitură de vanilie (aproximativ  420 g de pandișpan, vezi rețeta)
- 5 linguri de lichid, de exemplu  gem, suc de fructe sau lichior
- 50 g de zahăr pudră
- 300 g de ciocolată albă menaj
- 100 g de ornamente din zahăr colorat


 

Metoda de preparare

​Pentru amestecul de prăjitură:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt.

Pune margarina/untul într-un bol și bate cu mixerul până la omogenizare. Adaugă treptat zahărul și sarea. Amestecă ouăle separat timp de aproximativ 30 de secunde la setarea cea mai mare.

Amestecă făina, praful de copt și praful de budincă. Adaugă alternativ amestecul de prăjitură și laptele până când se formează o masă îngroșată. Pune amestecul de prăjitură în forma de copt și netezește.

Coace în cuptor (convecție cu aer fierbinte) timp de aproximativ 45 de minute. Lasă să se răcească timp de aproximativ 10 minute și scoate prăjitura din formă.

Prăjitură acadea cu aspect de confeti. Metoda de preparare

1. Într-un bol, fărâmițează în bucăți mari prăjitura pregătită anterior și răcită.
2. Adaugă gemul și amestecă cu mixerul până când se obține o pastă omogenă.
3. Modelează două rulouri. Taie în bucăți de aproximativ 20 g fiecare și modelează mici bile.
4. Topește ciocolata pe baie de aburi. Amestecă cu zahărul pudră într-un bol. Înfige bilele pe un bețigaș de lemn.
5. Scufundă bilele în glazură. Recomandarea noastră: pentru a împiedica scurgerea glazurii, scufundă bilele înclinate, iar apoi rotește-le pentru a uniformiza glazura.
6. Acoperă cu ornamentele imediat. Lasă prăjiturile acadea astfel obținute să se răcească, folosind ca suport un pahar plin cu zahăr.


Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Turbo Mixer MFQ36460

Turbo Mixer MFQ36460

Acest mixer se potriveşte perfect mâinii tale - include și vas rotativ cu suport pentru fixare mixer

detalii
Turbo Mixer MFQ3555

Turbo Mixer MFQ3555

Mixer versatil cu vas rotativ pentru utilizare zilnică.

detalii
Mixer Turbo MFQ4080

Mixer Turbo MFQ4080

Mixerul cu teluri FineCreamer și accesorii multifuncționale pentru cei mai pretenţioşi clienţi

detalii
Mixer alb/gri MFQ36440

Mixer alb/gri MFQ36440

Acest mixer se potriveşte perfect mâinii tale - cu accesorii practice

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Smoothie din fructe de padure si menta

Smoothie din fructe de padure si menta

Un desert savuros si sanatos care iti asigura aportul de energie necesar intregii zile.

Mai mult
Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat

Un desert rafinat si savuros pentru intreaga familie.

Mai mult
Calendar din turta dulce

Calendar din turta dulce

Savureaza Postul Craciunului biscuit dupa biscuit si ofera celor dragi delicii culinare timp de 24 de zile, cu 24 de biscuiti deliciosi din turta dulce.

Mai mult
Green Detox Smoothie

Green Detox Smoothie

Un smoothie savuros.

Mai mult

Briose jucause de Pasti

Briose jucause de Pasti

Nu doar iepurasul de Paste va ramane surprins de briosele tale creative pentru Paste!

Mai mult
Smoothie de pepene verde si iaurt

Smoothie de pepene verde si iaurt

Un desert usor si rapid de preparat, pentru un stil de viata sanatos.

Mai mult
Crema pasticcera (crema de tort italieneasca)

Crema pasticcera (crema de tort italieneasca)

Prin amestecul sau de vanilie si fructe de padure de sezon, proaspete, crema pasticcera ofera veritabile senzatii de primavara.

Mai mult
Tiramisù

Tiramisù

Un desert traditional italian care incanta milioane de oameni.

Mai mult