Briose Chelsea (desert traditional din Marea Britanie)

3.6 (7)
NOU
Pentru dupa-amiezi in stil britanic, briosele Chelsea sunt ideale insotite de o cana de ceai.
 

Ingrediente

Aluat cu drojdie:
- 500 g faina simpla
- 2 plicuri drojdie uscata
- 60 g zahar
- 100 g unt topit
- aprox. 250 ml lapte caldut
 
Umplutura:
- 75 g unt moale
- 150 g zahar
- 150 g alune macinate (sau alune intregi macinate fin cu ajutorul discului de razuire)
- 3 picaturi de esenta de migdale amara
- 50 ml smantana
Bete de scortisoara - Ceylon
Pentru preparate delicioase din carne, precum si in produsele de brutarie pentru Craciun.
› Retete cu Bete de scortisoara
 

Metoda de preparare

- Puneti drojdia si laptele cald in vasul de mixare (folosind spiralele pentru framantat) si amestecati.
- Adaugati restul ingredientelor si framantati un aluat moale.
- Puneti capacul pe vas si lasati la crescut intr-un loc cald, timp de 20 min. Apoi, intindeti aluatul intr-un strat de aprox. 1½ cm grosime.
- Puneti ingredientele pentru umplutura in vasul de mixare si amestecati folosind telul pana la omogenizare. Puneti compozitia obtinuta pe aluatul intins.
- Captusiti o tava cu hartie pentru copt, apoi intindeti aluatul pe lungime. Taiati felii de aprox. 3 cm grosime si
puneti-le aproape una de alta pe tava. Lasati la crescut alte 20 min, apoi coaceti in cuptor timp de 10-15 min.,
la 180°C, pana devin aramii.

Sfat: Pentru briose cu aroma de scortisoara, ungeti aluatul intins cu aprox. 75 g unt moale. Amestecati 150 g zahar brun cu 1 lingurita de scortisoara si presarati amestecul peste aluat.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Gogosi tiroleze

Gogosi tiroleze

O specialitate autentica tiroleza.

Mai mult
Tort cu ricotta (desert traditional italian)

Tort cu ricotta (desert traditional italian)

O reteta delicioasa si usor de preparat.

Mai mult
Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.

Mai mult
Aluat pentru panettone

Aluat pentru panettone

O reteta simpla pentru cozonacul preferat al italienilor, care-ti lasa libertatea sa creezi.

Mai mult

Cununa impletita

Cununa impletita

Descopera reteta OptiMUM pentru o cununa impletita delicioasa.

Mai mult
Lipie turceasca

Lipie turceasca

Completarea ideala pentru preparatele orientale.

Mai mult
Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana este o prajitura usor de preparat, cu aroma savuroasa de fructe.

Mai mult
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

O tentatie delicioasa care aminteste probabil tuturor de gustul copilariei.

Mai mult