Paine taraneasca din aluat dospit

4.1 (7)
NOU
Invata sa prepari paine ca la bunica acasa.
 

Ingrediente

- 70 g faina integrala de secara
- 200 g faina de secara, tip 1370
- 200 g faina de grau, tip 550
- 275 g faina de grau, tip 1050
- ½ lingura de sare
- 1-1½ lingura de condimente pentru paine
- ½ lingura de miere
- 20 g seminte de floarea soarelui
- ¾ cub de drojdie proaspata sau 1 ½ pachet de drojdie uscata
- 450-500 ml apa calduta
- 100 g aluat dospit (preparat in avans)
- putina faina de secara
- ulei
Sel gris
Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.
› Retete cu Sel gris
Ulei de floarea soarelui
Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.
› Retete cu Ulei de floarea soarelui
Ulei de masline
Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.
› Retete cu Ulei de masline
Ulei din germeni de porumb
Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.
› Retete cu Ulei din germeni de porumb
 

Metoda de preparare

- Puneti faina, sarea, condimentele pentru paine, mierea si semintele de floarea soarelui in vasul de mixare si amestecati. Faceti o mica adancitura in mijlocul compozitiei si puneti drojdia faramitata in ea, apoi amestecati totul cu putina apa calduta si adaugati aluatul dospit.
- Treptat, adaugati restul de apa si amestecati toate ingredientele pana cand veti obtine un aluat omogen, utilizand spiralele pentru framantat. Mai framantati aluatul cateva minute si cu mainile si formati o bila mare.
- Presarati faina intr-un cos de paine rotund (aprox. 25 cm diametru). Puneti bila de aluat in cos si presarati din nou cu faina. Acoperiti si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 20-30 min.
- Intre timp, preincalziti cuptorul la 300°C. Ungeti o tava pentru copt cu ulei si apoi presarati putina faina.
- Rasturnati aluatul in tava pentru copt si intepati-l de cateva ori. Coaceti painea timp de 8 min. la 300°C si apoi timp de aprox. 30-40 min. la 200°C.

Sfat: Painea este coapta atunci cand este crocanta si rumena si suna a gol cand o lovim usor.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucătărie StartLine MUM54A00

Robot de bucătărie StartLine MUM54A00

Design modern și atrăgător pentru orice bucătărie

detalii
Robot de bucătărie StartLine MUM54D00

Robot de bucătărie StartLine MUM54D00

Design modern și atrăgător pentru orice bucătărie

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.

Mai mult
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Gustoasa si sanatoasa prajitura cu morcov este un desert recomandat copiilor.

Mai mult
Prajitura cu morcov si nuci pecan

Prajitura cu morcov si nuci pecan

O prajitura aromata si pufoasa.

Mai mult
Briose

Briose

Un deliciu dulce si usor de preparat.

Mai mult

Tort Caprese

Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert potrivit atat pentru ocazii speciale cat si pentru dupa-amiezele in care vrei sa pregatesti o reteta speciala cu gust de ciocolata si aroma de migdale.

Mai mult
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

O tentatie delicioasa care aminteste probabil tuturor de gustul copilariei.

Mai mult
Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Delecteaza-te cu o prajitura traditionala bavareza.

Mai mult
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Dulci si usor de preparat.

Mai mult