Prajitura cu morcov si nuci pecan

5.0 (4)
NOU
O prajitura aromata si pufoasa.
 

Ingrediente

Pentru prajitura:
- 375 ml unt topit
- 6 oua batute
- 340 g zahar brun
- 250 g morcov
- 340 g faina
- ½ plic praf de copt
- ¾ lingurita de bicarbonat
- 2 lingurita de scortisoara macinata
- ¾ lingurita de ghimbir macinat
- 270 g nuci pecan taiate (sau nuci pecan intregi taiate in blender)
 
Pentru glazura:
- 300 g crema de branza, nedegresata
- 150 g zahar pudra
- Coaja de la o portocala rasa fin (optional)
 

Metoda de preparare

- Incalziti cuptorul la 170°C cu functia convectie aer. Ungeti putin tava si captusiti-o cu hartie pentru copt.
- Curatati morcovii si razuiti-i fin (folosind discul reversibil pentru razuire).
- Amestecati untul topit, racit usor, cu ouale si zaharul, apoi adaugati morcovii.
- Cernetifaina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pe compozitia din oua si zahar si amestecati totul folosind spiralele pentru framantat.
- Adaugati nucile pecan si apoi puneti compozitia in tava fierbinte.
- Coaceti prajitura timp de 35-40 min., pana cand devine aramie si elastica la atingere.
- Scoateti prajitura afara pe un gratar ca sa se raceasca.
- Pentru a face glazura, amestecati crema de branza, nedegresata, in vasul de mixare, folosind telul,
pana se omogenizeaza. Apoi, adaugati zaharul pudra si coaja de portocala (daca doriti) si amestecati bine.
- Folosind o spatula, intindeti glazura uniform pe prajitura care s-a racit. Pentru a o servi, taiati-o in patrate.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Briose

Briose

Un deliciu dulce si usor de preparat.

Mai mult
Paine taraneasca din aluat dospit

Paine taraneasca din aluat dospit

Invata sa prepari paine ca la bunica acasa.

Mai mult
Guglhupf (cozonac traditional german)

Guglhupf (cozonac traditional german)

Pentru iubitorii bucatariei germane checul marmorat in forma de inel este o alegere potrivita pentru sarbatori.

Mai mult
Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Delecteaza-te cu o prajitura traditionala bavareza.

Mai mult

Tort cu ricotta (desert traditional italian)

Tort cu ricotta (desert traditional italian)

O reteta delicioasa si usor de preparat.

Mai mult
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Dulci si usor de preparat.

Mai mult
Bezele

Bezele

Un desert clasic, dulce si crocant care ti se topeste in gura.

Mai mult
Tort Caprese

Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert potrivit atat pentru ocazii speciale cat si pentru dupa-amiezele in care vrei sa pregatesti o reteta speciala cu gust de ciocolata si aroma de migdale.

Mai mult