Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

4.6 (5)
NOU
Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.
 

Ingrediente

- 3 oua
- 125 g zahar
- 80 g faina
- 4 linguri de smantana
- 1 lingurita praf de copt
- 4 mere
- 1 plic de zahar vanilat
- 120 g zahar pentru caramelizare
- putin unt pentru caramelizare
- sare
Vanilie Bourbon - Madagascar
Clasica pentru dulciuri. Pentru rafinamentul preparatelor savuroase.
› Retete cu Vanilie Bourbon
 

Metoda de preparare

- Curatati merele si indepartati mijlocul, apoi taiati fiecare mar in saisprezece parti.
- Pentru caramel, puneti zaharul intr-o cratita cu putin unt si incalziti amestecul pana se caramelizeaza.
- Pregatiti o tava rotunda, neaderenta si termorezistenta, cu un diametru de 24 cm.
- Intindeti zaharul caramelizat uniform pe baza tavii si asezati merele peste acesta (baza trebuie sa fie bine acoperita; mai adaugati cateva felii, daca este necesar).
- Separati ouale si bateti albusurile in vasul de mixare pana cand capata consistenta, apoi puneti-le deoparte.
- Puneti galbenusurile cu zahar in vasul de mixare si amestecati timp de 4 min. la cea mai mare treapta de viteza. Apoi, adaugati faina, smantana si praful de copt si amestecati timp de 3 min. la o treapta inferioara.
- Incorporati albusurile pana cand sunt amestecate bine toate ingredientele.
- Presarati zaharul vanilat peste mere si acoperiti-le cu aluatul obtinut.
- Coaceti tarta timp de 45 min. la 170°C si serviti-o calda.
 
- Sfat: serviti tarta cu smantana sau frisca.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Turbo Mixer MFQ36460

Turbo Mixer MFQ36460

Acest mixer se potriveşte perfect mâinii tale - include și vas rotativ cu suport pentru fixare mixer

detalii
Mixer alb/gri MFQ36440

Mixer alb/gri MFQ36440

Acest mixer se potriveşte perfect mâinii tale - cu accesorii practice

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Dulci si usor de preparat.

Mai mult
Guglhupf (cozonac traditional german)

Guglhupf (cozonac traditional german)

Pentru iubitorii bucatariei germane checul marmorat in forma de inel este o alegere potrivita pentru sarbatori.

Mai mult
Lipie turceasca

Lipie turceasca

Completarea ideala pentru preparatele orientale.

Mai mult
Paine taraneasca din aluat dospit

Paine taraneasca din aluat dospit

Invata sa prepari paine ca la bunica acasa.

Mai mult

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

O tentatie delicioasa care aminteste probabil tuturor de gustul copilariei.

Mai mult
Prajitura cu branza in stil suedez

Prajitura cu branza in stil suedez

O prajitura simpla, dar foarte gustoasa.

Mai mult
Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Delecteaza-te cu o prajitura traditionala bavareza.

Mai mult
Gogosi tiroleze

Gogosi tiroleze

O specialitate autentica tiroleza.

Mai mult