Tort cu ricotta (desert traditional italian)

4.7 (10)
NOU
O reteta delicioasa si usor de preparat.
 

Ingrediente

- 500 g ricotta
- 100 g zahar
- 3 oua
- 1 varf de lingurita de sare
- zeama de la jumatate de lamaie
- coaja rasa de la 2 lamai
- 2-3 lingurite cu varf de faina de porumb (malai)
 

Metoda de preparare

- Amestecati ricotta cu zaharul si sarea in vasul de mixare, folosind telul, pana cand obtineti un amestec cremos.
- Adaugati zeama de lamaie, coaja de lamaie si ouale, in timp ce aparatul functioneaza.
- Apoi, adaugati faina de porumb si stafide sau fructe confiate, daca doriti.
- Puneti amestecul de ricotta intr-o tava pentru tarta si coaceti in cuptor timp de 30 min. la 180°C.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Turbo Mixer MFQ3555

Turbo Mixer MFQ3555

Mixer versatil cu vas rotativ pentru utilizare zilnic─â.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Prajitura cu branza in stil suedez

Prajitura cu branza in stil suedez

O prajitura simpla, dar foarte gustoasa.

Mai mult
Briose Chelsea (desert traditional din Marea Britanie)

Briose Chelsea (desert traditional din Marea Britanie)

Pentru dupa-amiezi in stil britanic, briosele Chelsea sunt ideale insotite de o cana de ceai.

Mai mult
Lipie turceasca

Lipie turceasca

Completarea ideala pentru preparatele orientale.

Mai mult
Bezele

Bezele

Un desert clasic, dulce si crocant care ti se topeste in gura.

Mai mult

Briose

Briose

Un deliciu dulce si usor de preparat.

Mai mult
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Gustoasa si sanatoasa prajitura cu morcov este un desert recomandat copiilor.

Mai mult
Tort Caprese

Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert potrivit atat pentru ocazii speciale cat si pentru dupa-amiezele in care vrei sa pregatesti o reteta speciala cu gust de ciocolata si aroma de migdale.

Mai mult
Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana este o prajitura usor de preparat, cu aroma savuroasa de fructe.

Mai mult