Tort cu ricotta (desert traditional italian)

4.7 (10)
NOU
O reteta delicioasa si usor de preparat.
 

Ingrediente

- 500 g ricotta
- 100 g zahar
- 3 oua
- 1 varf de lingurita de sare
- zeama de la jumatate de lamaie
- coaja rasa de la 2 lamai
- 2-3 lingurite cu varf de faina de porumb (malai)
 

Metoda de preparare

- Amestecati ricotta cu zaharul si sarea in vasul de mixare, folosind telul, pana cand obtineti un amestec cremos.
- Adaugati zeama de lamaie, coaja de lamaie si ouale, in timp ce aparatul functioneaza.
- Apoi, adaugati faina de porumb si stafide sau fructe confiate, daca doriti.
- Puneti amestecul de ricotta intr-o tava pentru tarta si coaceti in cuptor timp de 30 min. la 180°C.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Turbo Mixer MFQ3555

Turbo Mixer MFQ3555

Mixer versatil cu vas rotativ pentru utilizare zilnic─â.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Prajitura cu morcov si nuci pecan

Prajitura cu morcov si nuci pecan

O prajitura aromata si pufoasa.

Mai mult
Bezele

Bezele

Un desert clasic, dulce si crocant care ti se topeste in gura.

Mai mult
Guglhupf (cozonac traditional german)

Guglhupf (cozonac traditional german)

Pentru iubitorii bucatariei germane checul marmorat in forma de inel este o alegere potrivita pentru sarbatori.

Mai mult
Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana este o prajitura usor de preparat, cu aroma savuroasa de fructe.

Mai mult

Paine taraneasca din aluat dospit

Paine taraneasca din aluat dospit

Invata sa prepari paine ca la bunica acasa.

Mai mult
Briose

Briose

Un deliciu dulce si usor de preparat.

Mai mult
Gogosi tiroleze

Gogosi tiroleze

O specialitate autentica tiroleza.

Mai mult
Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.

Mai mult