Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

4.1 (9)
NOU
Delecteaza-te cu o prajitura traditionala bavareza.
 

Ingrediente

Aluat cu drojdie:
- 500 g faina simpla
- 1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
- 210-220 g lapte cald
- 1 ou
- sare
- 60-80 g zahar
- 60-80 g unt (la temperatura camerei)
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie (sau aroma de lamaie)

Glazura:
- 100 g unt sau margarina
- 150 g migdale decojite, taiate
- 150 g zahar
 
Umplutura:
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- sare
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 3 galbenusuri
- 125 g unt
- 2 linguri de rom
Vanilie Bourbon - Madagascar
Clasica pentru dulciuri. Pentru rafinamentul preparatelor savuroase.
› Retete cu Vanilie Bourbon
 

Metoda de preparare

- Puneti drojdia si laptele cald in vasul de mixare (folosind carligul pentru framantat) si amestecati.
- Adaugati restul ingredientelor si framantati un aluat moale.
- Puneti capacul pe vas si lasati sa stea intr-un loc cald, pana cand aluatul creste (aprox. 45 min.).
- Mai framantati putin aluatul.
- Puneti la fiert amestecul format din unt sau margarina, migdale, zahar si 2 lingurite de lapte, iar cand fierbe intindeti compozitia peste aluat. Lasati din nou sa creasca putin si apoi coaceti in cuptor aprox. 20 min. la 200°C.
- Amestecati praful de budinca cu putin lapte pana la omogenizare. Puneti la fiert restul de lapte, impreuna cu zaharul si sarea, apoi incorporati amestecul din praf de budinca si aduceti din nou la punctul de fierbere.
- Bateti untul in vasul de mixare pana devine pufos si adaugati budinca rece cu lingura odata cu romul.
- Dupa ce se raceste Bienenstich taiati pe orizontala si umpleti cu compozitia de budinca.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM52120

Robot de bucatarie Styline MUM52120

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Briose

Briose

Un deliciu dulce si usor de preparat.

Mai mult
Prajitura cu branza in stil suedez

Prajitura cu branza in stil suedez

O prajitura simpla, dar foarte gustoasa.

Mai mult
Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.

Mai mult
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Gustoasa si sanatoasa prajitura cu morcov este un desert recomandat copiilor.

Mai mult

Prajitura cu morcov si nuci pecan

Prajitura cu morcov si nuci pecan

O prajitura aromata si pufoasa.

Mai mult
Briose Chelsea (desert traditional din Marea Britanie)

Briose Chelsea (desert traditional din Marea Britanie)

Pentru dupa-amiezi in stil britanic, briosele Chelsea sunt ideale insotite de o cana de ceai.

Mai mult
Tort cu ricotta (desert traditional italian)

Tort cu ricotta (desert traditional italian)

O reteta delicioasa si usor de preparat.

Mai mult
Lipie turceasca

Lipie turceasca

Completarea ideala pentru preparatele orientale.

Mai mult