Negresa cu ciocolata

4.8 (4)
NOU
O tentatie delicioasa care aminteste probabil tuturor de gustul copilariei.
 

Ingrediente

- 450 g zahar tos
- 150 g faina simpla
- 65 g cacao
- ½ lingurita de praf de copt
- ½ lingurita sare
- 225 g unt topit
- ½ lingurita de esenta de vanilie
- 4 oua mari, batute
- 125 g ciocolata neagra
- 125 g ciocolata alba
Vanilie Bourbon - Madagascar
Clasica pentru dulciuri. Pentru rafinamentul preparatelor savuroase.
› Retete cu Vanilie Bourbon
 

Metoda de preparare

- Preincalziti cuptorul la 160°C cu funcția convectie aer fierbinte. Ungeti usor tava de copt si tapetati-o cu hartie pentru copt.
- In vasul de mixare, razuiți mai intai ciocolata neagra, apoi, separat, pe cea alba.
- Puneti zaharul in vasul de mixare si cerneti faina, cacaua, praful de copt si sarea peste el.
Amestecati toate ingredientele.
- Adaugati apoi untul topit si racit putin, vanilia si ouale si amestecati pana se omogenizeaza ingredientele, utilizand telul. Apoi, incorporati ciocolata maruntita.
- Turnati amestecul in tava de copt si coaceti in cuptor timp de 45-50 min., pana devine solid. Suprafata prajiturii trebuie sa aiba o crusta crocanta si maronie, iar interiorul trebuie sa fie compact si lipicios.
- Lasati prajitura la racit pe un gratar si apoi taiati-o in cuburi.
Sfat: se recomanda folosirea unei tavi de 30 x 20 cm.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot ProfiMixx MUM4655EU

Robot ProfiMixx MUM4655EU

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii potențiale.

detalii
Robot de bucatarie MUM48R1

Robot de bucatarie MUM48R1

MUM4 - seria practică de roboţi de bucătărie cu tehnologie Bosch ce permite utilizarea unei game largi de accesorii.Acum în variantă pe roșu.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Paine taraneasca din aluat dospit

Paine taraneasca din aluat dospit

Invata sa prepari paine ca la bunica acasa.

Mai mult
Tort cu ricotta (desert traditional italian)

Tort cu ricotta (desert traditional italian)

O reteta delicioasa si usor de preparat.

Mai mult
Gogosi tiroleze

Gogosi tiroleze

O specialitate autentica tiroleza.

Mai mult
Briose

Briose

Un deliciu dulce si usor de preparat.

Mai mult

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.

Mai mult
Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte, faimosul tort austriac, este un preparat ideal pentru iubitorii de ciocolata.

Mai mult
Tort Caprese

Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert potrivit atat pentru ocazii speciale cat si pentru dupa-amiezele in care vrei sa pregatesti o reteta speciala cu gust de ciocolata si aroma de migdale.

Mai mult
Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana este o prajitura usor de preparat, cu aroma savuroasa de fructe.

Mai mult