Gogosi tiroleze

4.0 (3)
NOU
O specialitate autentica tiroleza.
 

Ingrediente

- 70 g unt
- 600 g faina
- 150 g zahar
- 60 g drojdie de bere
- 2 oua
- 4 galbenusuri
- sare
- 2 lingurite de rom
- 200 ml lapte caldut
- gem sau crema pentru umplutura
- coaja rasa de la o lamaie
 

Metoda de preparare

- Puneti laptele caldut in vasul de mixare impreuna cu 100 g de faina si drojdia. Amestecati folosind carligul pentru framantat, apoi acoperiti si lasati la crescut timp de 20 min.
- Adaugati restul de ingrediente in aluat si framantati. Apoi, lasati aluatul la crescut timp de inca 30 min.
- Bila de aluat trebuie sa fie moale si elastica. Intindeti o foaie cu o grosime de 1 cm din aluatul obtinut, iar cu ajutorul unui pahar, decupati cat mai multe bucati rotunde si lasati-le la crescut timp de 1 ora.
- Prajiti gogosile in ulei. Dupa ce s-au racit, ele pot fi umplute cu crema sau gem. Introduceti umplutura cu o seringa speciala.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM54251

Robot de bucatarie Styline MUM54251

MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bosch. Culoare Silver.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Lipie turceasca

Lipie turceasca

Completarea ideala pentru preparatele orientale.

Mai mult
Paine taraneasca din aluat dospit

Paine taraneasca din aluat dospit

Invata sa prepari paine ca la bunica acasa.

Mai mult
Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte, faimosul tort austriac, este un preparat ideal pentru iubitorii de ciocolata.

Mai mult
Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana este o prajitura usor de preparat, cu aroma savuroasa de fructe.

Mai mult

Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Delecteaza-te cu o prajitura traditionala bavareza.

Mai mult
Bezele

Bezele

Un desert clasic, dulce si crocant care ti se topeste in gura.

Mai mult
Tort Caprese

Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert potrivit atat pentru ocazii speciale cat si pentru dupa-amiezele in care vrei sa pregatesti o reteta speciala cu gust de ciocolata si aroma de migdale.

Mai mult
Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.

Mai mult