Pentru 2 lipii:
- 500 g faina
- 40 g drojdie proaspata
- 1 lingura cu varf de miere
- 200 ml apa calduta
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de chimen negru
Ulei de masline
Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.
› Retete cu Ulei de masline
- Puneti 200 g de faina in vasul de mixare (folosind telul).
- Dizolvati drojdia si mierea in apa calduta, apoi adaugati in vasul de mixare peste faina si amestecati timp de cateva secunde.
- Presarati faina peste aluat si lasati deoparte aprox. 15 min. Apoi, indepartati telul si instalati spiralele pentru framantat. Adaugati restul de faina, sarea si 20 ml ulei de masline si framantati pana obtineti un aluat omogen.
- Lasati la crescut timp de 45 min.
- Impartiti aluatul in doua si formati din fiecare parte o lipie alungita, apoi crestati-le putin. Ungeti cu uleiul de masline ramas si presarati cu chimen negru.
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de aprox. 25 min.