Prajitura cu branza in stil suedez

4.5 (2)
NOU
O prajitura simpla, dar foarte gustoasa.
 

Ingrediente

Blatul:
- 350 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 80 g zahar
- 1 ou
- sare
- 170 g margarina
- 250 g coacaze, la conserva sau la sticla
 
Compozitia prajiturii:
- 185 g zahar
- 70 g margarina
- 3 oua
- 65 g faina
- 750 g branza de vaci
- ½ lingurita scortisoara pudra
Bete de scortisoara - Ceylon
Pentru preparate delicioase din carne, precum si in produsele de brutarie pentru Craciun.
› Retete cu Bete de scortisoara
Coacaze rosii
Se coc incepand cu 24 iunie.
› Retete cu Coacaze rosii
Merisoare
Originare din SUA, la noi se mai numesc si "coacaze rosii de cultura". Sezonul lor este incepand cu septembrie.
› Retete cu Merisoare
 

Metoda de preparare

- Amestecati toate ingredientele pentru blat in vasul de mixare, folosind spiralele pentru framantat. Cand compozitia este omogena, scoateti-o din vas si formati o bila.
- Intindeti aluatul si captusiti cu el peretii si baza unei forme de tarta.
- Puneti coacazele pe aluatul de pe baza tavii.
- Amestecati zaharul si margarina in vasul de mixare folosind telul pana cand compozitia devine cremoasa. Incorporati ouale, cate unul, si amestecati in continuare.
- Adaugati faina si amestecati.
- La sfarsit, adaugati branza de vaci si scortisoara si continuati sa amestecati cateva minute.
- Turnati cu grija compozitia in forma de tarta si coaceti aprox. 50 min., la 175°C, cu functia de convectie aer fierbinte.

Sfat: Prajitura creste in timpul coacerii, dar se lasa cand se raceste. Este normal sa apara mici crapaturi pe suprafata prajiturii, dupa coacere. Folositi o forma de tarta de culoare inchisa. Pentru o compozitie de prajitura de 800 - 1100 g, recomandam folosirea unei forme de tarta cu fund detasabil, de 24 cm diametru.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM52120

Robot de bucatarie Styline MUM52120

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Guglhupf (cozonac traditional german)

Guglhupf (cozonac traditional german)

Pentru iubitorii bucatariei germane checul marmorat in forma de inel este o alegere potrivita pentru sarbatori.

Mai mult
Bezele

Bezele

Un desert clasic, dulce si crocant care ti se topeste in gura.

Mai mult
Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana cu crema si fructe

Rulada elvetiana este o prajitura usor de preparat, cu aroma savuroasa de fructe.

Mai mult
Tort Caprese

Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert potrivit atat pentru ocazii speciale cat si pentru dupa-amiezele in care vrei sa pregatesti o reteta speciala cu gust de ciocolata si aroma de migdale.

Mai mult

Aluat pentru panettone

Aluat pentru panettone

O reteta simpla pentru cozonacul preferat al italienilor, care-ti lasa libertatea sa creezi.

Mai mult
Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Bienenstich (prajitura intepatura albinei)

Delecteaza-te cu o prajitura traditionala bavareza.

Mai mult
Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte, faimosul tort austriac, este un preparat ideal pentru iubitorii de ciocolata.

Mai mult
Prajitura cu morcov si nuci pecan

Prajitura cu morcov si nuci pecan

O prajitura aromata si pufoasa.

Mai mult