Rulada elvetiana cu crema si fructe

4.8 (12)
NOU
Rulada elvetiana este o prajitura usor de preparat, cu aroma savuroasa de fructe.
 

Ingrediente

Pentru compozitia ruladei:
- 4 oua
- 4 linguri de apa calda
- 175 g zahar (si zahar pentru prosopul de bucatarie)
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 varf de lingurita de sare
- 125 g faina simpla
- 50 g faina de porumb

Pentru umplutura:
- 400 g smantana pentru frisca
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri intaritor de frisca
- 250 g fructe (de ex., zmeura, visine, capsuni, felii de mandarine)
- zahar pudra pentru presarat
Vanilie Bourbon - Madagascar
Clasica pentru dulciuri. Pentru rafinamentul preparatelor savuroase.
› Retete cu Vanilie Bourbon
Zmeura
Face parte dintre soiurile care dau mai multe recolte pe an. Se coace in iulie si din nou in toamna.
› Retete cu Zmeura
Capsuni
Sunt primele bace din an, de la inceputul lunii iunie.
› Retete cu Capsuni
Afine
In functie de soi, se coc in iulie sau in august.
› Retete cu Afine
Mure
Se recolteaza de la sfarsitul lui iulie si pana la jumatatea lui octombrie.
› Retete cu Mure
 

Metoda de preparare

- Incalziti cuptorul la 200°C si captusiti o tava cu hartie de copt.
- Folosind telul, amestecati ouale, impreuna cu apa, zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia devine pufoasa.
- Adaugati 100 g faina, 100 g faina de porumb si 1 lingura de praf de copt in compozitia de oua, in timp ce aparatul functioneaza la viteza mica.
- Intindeti compozitia uniform pe tava deja pregatita si coaceti in cuptor aprox. 12 min. pana cand devine aramie.
- Dupa ce s-a copt, intoarceti imediat blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar. Stropiti cu putina apa peste hartia de copt si indepartati-o de pe blat. Rulati blatul usor cu ajutorul prosopului de bucatarie si lasati sa se raceasca.
- Pentru umplutura, bateti frisca in vasul de mixare (folosind telul) impreuna cu zaharul si cu intaritorul de frisca pana cand capata consistenta.
- Desfaceti rulada elvetiana lasata la racit si intindeti frisca. Puneti fructele peste frisca si rulati din nou cu ajutorul prosopului. Presarati zahar pudra si, daca doriti, ornati cu fructe.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Robot de bucatarie Styline MUM52120

Robot de bucatarie Styline MUM52120

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Briose de ciocolata cu fulgi de ciocolata

Briose de ciocolata cu fulgi de ciocolata

Un desert delicios cu gust de ciocolata.

Mai mult
Prajitura cu branza in stil suedez

Prajitura cu branza in stil suedez

O prajitura simpla, dar foarte gustoasa.

Mai mult
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Gustoasa si sanatoasa prajitura cu morcov este un desert recomandat copiilor.

Mai mult
Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Tarta Tatin (desert traditional frantuzesc)

Un desert clasic al patiseriei franceze pe care o poti adapta gustului tau preparand-o din fructele favorite: mere, banane, ananas, piersici.

Mai mult

Prajitura cu morcov si nuci pecan

Prajitura cu morcov si nuci pecan

O prajitura aromata si pufoasa.

Mai mult
Tort Caprese

Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert potrivit atat pentru ocazii speciale cat si pentru dupa-amiezele in care vrei sa pregatesti o reteta speciala cu gust de ciocolata si aroma de migdale.

Mai mult
Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte (desert traditional austriac)

Sachertorte, faimosul tort austriac, este un preparat ideal pentru iubitorii de ciocolata.

Mai mult
Gogosi tiroleze

Gogosi tiroleze

O specialitate autentica tiroleza.

Mai mult