Image

Focaccia cu ricotta

Ingrediente

Aluat pentru pizza:

- 500 g făină simplă

- 1 pachet de drojdie uscată

- 1 lingură zahăr

- un praf de sare

- 40 ml ulei

- 250-300 ml apă călduță
 

Umplutura:

- 500 g ricotta

- 2 gălbenușuri

- 50 g brânză feta sau parmezan

- sare si piper

- 2 lingurițe de ulei vegetal sau de măsline

- 1 ou

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Ulei de masline

Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.

Mod de preparare

- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați.

- Adăugați ingredientele rămase și frământați până obțineți un aluat omogen.

- Puneți capacul deasupra vasului de mixare și așezați-l într-un loc călduț până când aluatul va fi crescut vizibil
(aprox. 45 min.).

- Mai frământați aluatul câteva minute.

- Împărțiți aluatul în două porții și întindeți foi de aprox. 1 cm grosime pe o suprafață pe care ați presărat făină.

Una dintre foile de aluat trebuie să aibă aproximativ aceeași mărime ca tava de copt, iar cealaltă trebuie să fie cu cel puțin 4 cm mai mare. Ungeți tava cu două lingurițe de ulei și așezati foaia mai mare în tavă. Înțepați foaia cu o furculiță de câteva ori.

- Puneți ricotta împreună cu restul ingredientelor în vasul de mixare, amestecați-le, apoi puneți amestecul obținut peste foaia de aluat. Așezati foaia mai mică de aluat deasupra pentru a inchide focaccia. Apăsați marginile foilor de aluat pentru a le lipi.

- Înțepați foccacia în mai multe locuri cu o furculiță și lăsați-o la crescut acoperită cu un prosop umed timp de aproximativ 1 ora. Apoi ungeți focaccia cu oul bătut și coacțti-o timp de 25 min. la 200°C.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Smoothie de legume cu ardei gras

- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...

Vezi mai mult >

Supă cu legume julienne

- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu...

Vezi mai mult >

Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...

Vezi mai mult >

Mini quiche cu semințe de pin și roșii che...

- Încălziți cuptorul la 200°C. - Tăiați roșiile în jumătate și așezați-le una lângă cealaltă într-un vas termore...

Vezi mai mult >

Gazpacho (Supă rece de roșii)

- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...

Vezi mai mult >

Pesto roșu

Se scurg roșiile. Semințele de pin se prăjesc ușor în tigaie și se lasă la răcit. Parmezanul se taie în bucăți mici. Se curăță usturoiul. Se...

Vezi mai mult >

Salată de crudități

- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o tre...

Vezi mai mult >

Blinii (clatite)

- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati dro...

Vezi mai mult >