Image

Aluat pentru panettone

Ingrediente

- 25 g drojdie de bere

- 500 g făină

- 100 g unt

- 125 g zahăr

- 2 ouă

- 1 pahar de lapte

- sare

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sare Hawai

Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.

Mod de preparare

- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frământat, apoi lăsați aluatul la dospit timp de aprox. 20 min. Adăugați ingredientele rămase și frământați aluatul din nou timp de câteva minute.

- Puneți aluatul într-o formă înaltă, unsă și termorezistentă. Decorați suprafața cu firmituri de aluat (un aluat făcut din unt, făină și zăhar) și lăsați să crească timp de încă 2 ore într-un loc cald, ferit de curent.

- Coaceți panettone la foc moderat (180°C) timp de 40 min.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri

MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.

Vezi mai mult >
Image
MFQ36465, Mixer de mână, 450 W, Alb

Mixerul dvs. de mână ErgoMixx vă permite să lucrați ușor cu mâini libere.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Sachertorte (desert tradițional austriac)

- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremo...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Brioșe de ciocolată cu fulgi de ciocolată

- Preîncălziți cuptorul la 200°C. - Pregătiți telul și bateți untul împreună cu zahărul pănă devine cremos, apoi adăugați ou...

Vezi mai mult >

Brioșe

- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...

Vezi mai mult >

Gogoși tiroleze

- Puneți laptele călduț în vasul de mixare împreună cu 100 g de făină și drojdia. Amestecați folosind cârligul pentru fr...

Vezi mai mult >

Bezele

- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...

Vezi mai mult >

Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...

- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...

Vezi mai mult >

Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...

Vezi mai mult >