Aluat pentru panettone
Ingrediente
- 25 g drojdie de bere
- 500 g făină
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 2 ouă
- 1 pahar de lapte
- sare
Mod de preparare
- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frământat, apoi lăsați aluatul la dospit timp de aprox. 20 min. Adăugați ingredientele rămase și frământați aluatul din nou timp de câteva minute.
- Puneți aluatul într-o formă înaltă, unsă și termorezistentă. Decorați suprafața cu firmituri de aluat (un aluat făcut din unt, făină și zăhar) și lăsați să crească timp de încă 2 ore într-un loc cald, ferit de curent.
- Coaceți panettone la foc moderat (180°C) timp de 40 min.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri
MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.
Vezi mai mult >
MFQ36465, Mixer de mână, 450 W, Alb
Mixerul dvs. de mână ErgoMixx vă permite să lucrați ușor cu mâini libere.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Sachertorte (desert tradițional austriac)
- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremo...
Vezi mai mult >Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...
Vezi mai mult >Brioșe de ciocolată cu fulgi de ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. - Pregătiți telul și bateți untul împreună cu zahărul pănă devine cremos, apoi adăugați ou...
Vezi mai mult >Brioșe
- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...
Vezi mai mult >Gogoși tiroleze
- Puneți laptele călduț în vasul de mixare împreună cu 100 g de făină și drojdia. Amestecați folosind cârligul pentru fr...
Vezi mai mult >Bezele
- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...
Vezi mai mult >Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...
- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...
Vezi mai mult >Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...
Vezi mai mult >