Image

Baci (specialitate italienească)

Ingrediente

Pentru aprox. 40 de înghețate de ciocolată:
- 200 g ciocolată neagră

- 8 linguri de lapte

- 4 gălbenușuri

- 80 g zahăr pudră

- 2 cl lichior moca (1 pahar mic)

- 100 g alune pisate (pentru conținut)

- 200 g alune pisate pentru stratul de deasupra

- 300 g smântână pentru frișcă

Mod de preparare

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Apoi, amestecați până la omogenizare.

- Bateți frișca în vasul de mixare (folosind telul) până capătă consistență.

- Puneți frișca în alt vas, apoi puneți gălbenușurile, zahărul pudră și lichiorul în vasul de mixare și bateți (folosind telul)  până când amestecul se îngroașă și devine pufos. Adăugați 100 g alune pisate și ciocolată topită și încorporați treptat în amestecul de albușuri.

- Apoi, adăugați treptat frișcă în amestecul de ciocolată. Turnați acest amestec într-o cutie pentru congelator, de aprox. 1 litru, și lăsați-o în la congelator aprox. 10 ore, la cel puțin -18°C.

- Cu ajutorul unei lingurițe, formați bile de aprox. 3 cm diametru din înghețată. Treceți bilele de înghetață prin restul de alune pisate și lăsați-le în congelator încă cel puțin 1 oră.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Smoothie cu afine și banane

- Tăiați bananele în bucăți mici, apoi pasați toate ingredientele în blender. - Răzuiți ciocolata folosind inserția pentru răzuire....

Vezi mai mult >

Tiramisù

- Separați albușul de gălbenuș de la 10 ouă și bateți albușurile până ce capătă consistență. Apoi, puneți gălbenușurile î...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Clătite cu fructe de pădure și cremă de va...

- Pregatiți vasul de mixare și telul. Spargeți ouăle în vas și adăugați jumătate din cantitatea de lapte. Treptat, adăugați făina, amestec&aci...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >