Image

Baci (specialitate italienească)

Ingrediente

Pentru aprox. 40 de înghețate de ciocolată:
- 200 g ciocolată neagră

- 8 linguri de lapte

- 4 gălbenușuri

- 80 g zahăr pudră

- 2 cl lichior moca (1 pahar mic)

- 100 g alune pisate (pentru conținut)

- 200 g alune pisate pentru stratul de deasupra

- 300 g smântână pentru frișcă

Mod de preparare

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Apoi, amestecați până la omogenizare.

- Bateți frișca în vasul de mixare (folosind telul) până capătă consistență.

- Puneți frișca în alt vas, apoi puneți gălbenușurile, zahărul pudră și lichiorul în vasul de mixare și bateți (folosind telul)  până când amestecul se îngroașă și devine pufos. Adăugați 100 g alune pisate și ciocolată topită și încorporați treptat în amestecul de albușuri.

- Apoi, adăugați treptat frișcă în amestecul de ciocolată. Turnați acest amestec într-o cutie pentru congelator, de aprox. 1 litru, și lăsați-o în la congelator aprox. 10 ore, la cel puțin -18°C.

- Cu ajutorul unei lingurițe, formați bile de aprox. 3 cm diametru din înghețată. Treceți bilele de înghetață prin restul de alune pisate și lăsați-le în congelator încă cel puțin 1 oră.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Găluște cu căpșune

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin. - Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu br&ac...

Vezi mai mult >

Smoothie din fructe de pădure și mentă

- Se lasă amestecul de fructe de pădure la dezghețat, iar apoi se introduce în blender. - Se taie în sferturi fructele de kiwi decojite și m...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Înghețată cu aromă de lămâie

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min. - Decojiti lămâia, având grijă să&nbsp...

Vezi mai mult >