Image

Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)

Ingrediente

Aluat cu drojdie:

- 500 g făină simplă

- 1 plic drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspată

- 210-220 g lapte cald

- 1 ou

- sare

- 60-80 g zahăr

- 60-80 g unt (la temperatura camerei)

- coajă rasă de la o jumatate de lămâie (sau aromă de lămâie)

Glazura:

- 100 g unt sau margarină

- 150 g migdale decojite, tăiate

- 150 g zahăr

 

Umplutura:

- 500 ml lapte

- 100 g zahăr

- sare

- 1 plic praf de budincă de vanilie

- 3 gălbenușuri

- 125 g unt

- 2 linguri de rom

Image
Vanilie Bourbon
Locația ingredientului:

Madagascar

Clasica pentru dulciuri. Pentru rafinamentul preparatelor savuroase.

Mod de preparare

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați.

- Adăugați restul ingredientelor și frământați un aluat moale.

- Puneți capacul pe vas și lăsați să stea într-un loc cald, pănă când aluatul crește (aprox. 45 min.).

- Mai frământați putin aluatul.

- Puneți la fiert amestecul format din unt sau margarină, migdale, zahăr și 2 lingurițe de lapte, iar când fierbe întindeți compoziția peste aluat. Lăsați din nou să crească puțin și apoi coaceți în cuptor aprox. 20 min. la 200°C.

- Amestecați praful de budincă cu puțin lapte până la omogenizare. Puneți la fiert restul de lapte, împreună cu zahărul și sarea, apoi încorporați amestecul din praf de budincă și aduceți din nou la punctul de fierbere.

Bateți untul în vasul de mixare până devine pufos și adăugați budincă rece cu lingura odată cu romul.

După ce se răcește Bienenstich tăiați pe orizontala și umpleți cu compoziția de budincă.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Tort cu ricotta (desert tradițional italia...

- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...

Vezi mai mult >

Lipie turcească

- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul). - Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați î...

Vezi mai mult >

Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...

- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...

Vezi mai mult >

Brioșe

- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...

Vezi mai mult >

Sachertorte (desert tradițional austriac)

- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremo...

Vezi mai mult >

Ruladă elvețiană cu cremă și fructe

- Incălziți cuptorul la 200°C și căptușiți o tavă cu hârtie de copt. - Folosind telul, amestecați ouale, împreună cu apa, za...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Guglhupf (cozonac tradițional german)

- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...

Vezi mai mult >