Blinii (clatite)
Ingrediente
- 125 g faina de grau
- 125 g faina de hrisca
- 250 ml lapte caldut
- 2 oua (separate)
- 2 linguri de smantana
- 1 lingurita de sare
- 150 g unt înmuiat
- un varf de lingurita de zahar
- ½ cub de drojdie proaspata (aprox. 20 g)
- 2 cepe
- 300 g crème fraîche
- 6 lingurite caviar keta
- marar pentru decorat
Mod de preparare
- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati drojdia peste toate aceste ingrediente. Amestecati-le pana ce obtineti un aluat fin. Acoperiti si lasati aluatul obtinut sa creasca intr-un loc cald timp de aprox. 45 de minute.
- Apoi curatati bine vasul si bateti albusurile la treapta cea mai mare, pana ce se intaresc. Amestecati cu grija albusurile astfel batute cu aluatul crescut.
- Topiti putin unt intr-o tigaie. Puneti aprox. 1 lingura de aluat in tigaie pentru fiecare clatita. Prajiti clatitele mici si groase la foc mediu, pana se rumenesc pe ambele parti. Continuati pana cand veti obtine aprox. 20 de clatite.
- Intre timp, curatati cepele de coaja si taiati-le utilizand partea fina a discului reversibil pentru maruntire. Amestecati-le cu crème fraîche si utilizati amestecul pentru a garnisi bliniile, impreuna cu caviarul. Decorati cu marar.
- Sfat: Clatitele din hrisca sunt excelente si cu crème fraîche asezonata cu ierburi aromatice. Aceasta varianta este, desigur, mai ieftina.
Rețete din aceeași categorie
Budincă Yorkshire
- Puneți laptele, apa și oul în vasul de mixare și bateți ingredientele cu telul. Adaugați treptat făină și sare și continuați să bateți până...
Vezi mai mult >Mini quiche cu semințe de pin și roșii che...
- Încălziți cuptorul la 200°C. - Tăiați roșiile în jumătate și așezați-le una lângă cealaltă într-un vas termore...
Vezi mai mult >Pesto
- Prăjeste usor semințele de pin într-o tigaie fara ulei. Apoi rupe frunzele de busuioc de pe tulpini și curăță usturoiul. - Cu ajutorul blen...
Vezi mai mult >Legume reci la grătar
- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...
Vezi mai mult >Blinii (clatite)
- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati dro...
Vezi mai mult >Smoothie de legume cu ardei gras
- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...
Vezi mai mult >Chifteluțe din năut (falafel)
- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...
Vezi mai mult >Pesto roșu
Se scurg roșiile. Semințele de pin se prăjesc ușor în tigaie și se lasă la răcit. Parmezanul se taie în bucăți mici. Se curăță usturoiul. Se...
Vezi mai mult >