Image

Blinii (clatite)

Ingrediente

- 125 g faina de grau
- 125 g faina de hrisca
- 250 ml lapte caldut
- 2 oua (separate)
- 2 linguri de smantana
- 1 lingurita de sare
- 150 g unt înmuiat
- un varf de lingurita de zahar

- ½ cub de drojdie proaspata (aprox. 20 g)

- 2 cepe

- 300 g crème fraîche

- 6 lingurite caviar keta

- marar pentru decorat

Image
Mărar

Este cea mai dulce si cea mai fina dintre toate ierburile, cu aroma de anason. Un pesto din marar, parmezan, samburi de pin si ulei de floarea soarelui se potriveste perfect la somon si salau.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Mod de preparare

- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati drojdia peste toate aceste ingrediente. Amestecati-le pana ce obtineti un aluat fin. Acoperiti si lasati aluatul obtinut sa creasca intr-un loc cald timp de aprox. 45 de minute.
- Apoi curatati bine vasul si bateti albusurile la treapta cea mai mare, pana ce se intaresc. Amestecati cu grija albusurile astfel batute cu aluatul crescut.
- Topiti putin unt intr-o tigaie. Puneti aprox. 1 lingura de aluat in tigaie pentru fiecare clatita. Prajiti clatitele mici si groase la foc mediu, pana se rumenesc pe ambele parti. Continuati pana cand veti obtine aprox. 20 de clatite.
- Intre timp, curatati cepele de coaja si taiati-le utilizand partea fina a discului reversibil pentru maruntire. Amestecati-le cu crème fraîche si utilizati amestecul pentru a garnisi bliniile, impreuna cu caviarul. Decorati cu marar.

- Sfat: Clatitele din hrisca sunt excelente si cu crème fraîche asezonata cu ierburi aromatice. Aceasta varianta este, desigur, mai ieftina.

Rețete din aceeași categorie

Smoothie de legume cu ardei gras

- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...

Vezi mai mult >

Gazpacho (Supă rece de roșii)

- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...

Vezi mai mult >

Shake de capsuni si busuioc

- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...

Vezi mai mult >

Chifteluțe din năut (falafel)

- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...

Vezi mai mult >

Salată de crudități

- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o tre...

Vezi mai mult >

Budincă Yorkshire

- Puneți laptele, apa și oul în vasul de mixare și bateți ingredientele cu telul. Adaugați treptat făină și sare și continuați să bateți până...

Vezi mai mult >

Humus de mazăre

- Fierbeți măzarea timp de 3 min. și apoi lăsați-o să se răcească. - Pasați mazarea și menta până obtineți un piure. - Mărunțiți usturo...

Vezi mai mult >

Focaccia cu ricotta

- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați ingredientele răma...

Vezi mai mult >