Image

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Marea Britanie)

Ingrediente

Aluat cu drojdie:

- 500 g făină simplă

- 2 plicuri drojdie uscată

- 60 g zahăr

- 100 g unt topit

- aprox. 250 ml lapte călduț

 

Umplutura:

- 75 g unt moale

- 150 g zahăr

- 150 g alune măcinate (sau alune întregi măcinate fin cu ajutorul discului de răzuire)

- 3 picături de esență de migdale amară

- 50 ml smântână

Image
Bețe de scorțișoară

Pentru preparate delicioase din carne, precum si in produsele de brutarie pentru Craciun.

Mod de preparare

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați.

- Adăugați restul ingredientelor și frământați un aluat moale.

- Puneți capacul pe vas și lăsați la crescut într-un loc cald, timp de 20 min. Apoi, întindeți aluatul într-un strat de aprox. 1½ cm grosime.

- Puneți ingredientele pentru umplutură în vasul de mixare și amestecați folosind telul până la omogenizare. Puneți compoziția obținută pe aluatul întins.

- Căptușiti o tavă cu hârtie pentru copt, apoi întindeți aluatul pe lungime. Tăiați felii de aprox. 3 cm grosime și puneti-le aproape una de alta pe tavă. Lăsați la crescut alte 20 min, apoi coaceți în cuptor timp de 10-15 min., la 180°C, până devin arămii.


Sfat: Pentru brioșe cu aromă de scorțișoară, ungeți aluatul întins cu aprox. 75 g unt moale. Amestecați 150 g zahăr brun cu 1 linguriță de scortișoară și presărati amestecul peste aluat.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM5XW40, Robot de bucatarie MUM5 cu cantar si cronometru 1000 W Alb, champagne

Robot de bucătărie multifuncțional, ideal pentru pregătirea unei game variate de preparate - acum mult mai ușor datorită cântarului int...

Vezi mai mult >
Image
MUMS2EW30, Robot de bucatarie MUM Serie|2 700 W Alb

Design compact pentru cel mai versatil robot de bucătărie.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Bezele

- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...

Vezi mai mult >

Prăjitură cu morcov

- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele. - Curățați morcovii și tăiați-le capetele. - Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu z...

Vezi mai mult >

Lipie turcească

- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul). - Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați î...

Vezi mai mult >

Prăjitură cu brânză în stil suedez

- Amestecați toate ingredientele pentru blat în vasul de mixare, folosind spiralele pentru frământat. Când compoziția este omogenă, sco...

Vezi mai mult >

Ruladă elvețiană cu cremă și fructe

- Incălziți cuptorul la 200°C și căptușiți o tavă cu hârtie de copt. - Folosind telul, amestecați ouale, împreună cu apa, za...

Vezi mai mult >

Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...

Vezi mai mult >

Tort cu ricotta (desert tradițional italia...

- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...

Vezi mai mult >

Sachertorte (desert tradițional austriac)

- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremo...

Vezi mai mult >