Image

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Ingrediente

Ingrediente pentru Cafè Granita:

- 2 portocale

- 100 ml smântână dulce pentru frișcă

- 8 cești espresso

- 3 linguri lichior de portocale

- 2-3 linguri zahăr brun

- gheață

- nucșoară
 

Ingrediente pentru 30 de trufe:

- 250 g ciocolată neagră de calitate

- 25 g unt

- 80 ml smântână dulce

- 2 linguri espresso (tare)

- 50 g zahăr

- 3 linguri oțet balsamic

- cacao pentru decor

Image
Nucșoară

Aromă intensă. Pentru piure de cartofi, gratenuri etc.

Mod de preparare

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obține frișca. Sucul de portocale se amestecă cu espresso, lichiorul de portocale, zahărul brun și o mână plină cu gheață timp de 20 de secunde cu mixerul. La final se toarnă Granita în 4 pahare și se decorează cu frișcă, nucșoară și feliile de portocale tăiate. Se servește imediat împreună cu trufele.

- Pentru a prepara trufele, se răzuiește sau se taie fin ciocolata. Într-un bol de metal se taie untul în cuburi și se pune împreună cu ciocolata la bain-marie. Într-un alt vas smântână, espresso și zahărul se Încălzesc până la fierbere, apoi se adaugă peste untul și ciocolata de la bain-marie și se amestecă până se omogenizează. Se acoperă amestecul pentru trufe și se pune la frigider pentru două ore cel puțin. Cu o lingurița scufundată în apî fierbinte sau cu un scoop pentru înghețată se scoate din amestecul pentru trufe, se rostogoleste prin cacao pudra și se rotunjește cu mâinile. Se introduc trufele în frigider.

Rețete din aceeași categorie

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Smoothie din fructe de pădure și mentă

- Se lasă amestecul de fructe de pădure la dezghețat, iar apoi se introduce în blender. - Se taie în sferturi fructele de kiwi decojite și m...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >

Găluște cu căpșune

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin. - Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu br&ac...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >