Image

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Ingrediente

Ingrediente pentru Cafè Granita:

- 2 portocale

- 100 ml smântână dulce pentru frișcă

- 8 cești espresso

- 3 linguri lichior de portocale

- 2-3 linguri zahăr brun

- gheață

- nucșoară
 

Ingrediente pentru 30 de trufe:

- 250 g ciocolată neagră de calitate

- 25 g unt

- 80 ml smântână dulce

- 2 linguri espresso (tare)

- 50 g zahăr

- 3 linguri oțet balsamic

- cacao pentru decor

Image
Nucșoară

Aromă intensă. Pentru piure de cartofi, gratenuri etc.

Mod de preparare

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obține frișca. Sucul de portocale se amestecă cu espresso, lichiorul de portocale, zahărul brun și o mână plină cu gheață timp de 20 de secunde cu mixerul. La final se toarnă Granita în 4 pahare și se decorează cu frișcă, nucșoară și feliile de portocale tăiate. Se servește imediat împreună cu trufele.

- Pentru a prepara trufele, se răzuiește sau se taie fin ciocolata. Într-un bol de metal se taie untul în cuburi și se pune împreună cu ciocolata la bain-marie. Într-un alt vas smântână, espresso și zahărul se Încălzesc până la fierbere, apoi se adaugă peste untul și ciocolata de la bain-marie și se amestecă până se omogenizează. Se acoperă amestecul pentru trufe și se pune la frigider pentru două ore cel puțin. Cu o lingurița scufundată în apî fierbinte sau cu un scoop pentru înghețată se scoate din amestecul pentru trufe, se rostogoleste prin cacao pudra și se rotunjește cu mâinile. Se introduc trufele în frigider.

Rețete din aceeași categorie

Înghețată cu aromă de lămâie

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min. - Decojiti lămâia, având grijă să ...

Vezi mai mult >

Green Detox Smoothie

Este simplu: Se spală spanacul. Se curăță morcovii, mango,bananele și ghimbirul. Pune toate ingredientele, inclusiv miezul de nucă, apă și turmeric &icir...

Vezi mai mult >

Smoothie cu afine și banane

- Tăiați bananele în bucăți mici, apoi pasați toate ingredientele în blender. - Răzuiți ciocolata folosind inserția pentru răzuire....

Vezi mai mult >

Glazură din zahăr pentru modelare și decor...

- Bateți bine albușul cu zahărul pudră. - împărțiți în cantități mici și apoi colorați-le. - Adăugați în compoziție zahăr pudră sau z...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Găluște cu căpșune

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin. - Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu br&ac...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >