Image

Calendar din turtă dulce

Ingrediente

- 500 g zahăr
- 380 ml apă
- 500 g miere de albine
- 50 g amoniac alimentar
- 130 ml apă
- 50 g cuișoare
- 50 g scorțișoară
- 20 g condimente pentru turta dulce
- 4 ouă (marimea M)
- 1000 g făină de grâu tip 405
- 600 g făină întegrală de secară

De asemenea:
- 1 crenguță de copac
- bandă de cadou

Mod de preparare

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit.
- Topiți mierea.
- Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ouăle cu restul de condimente până obțineți o spumă.
- Adăugați compoziția cu miere și făină în MaxxiMum pentru frământarea aluatului.
- Rulați aluatul și întindeți pentru 24 de bucăți de turtă dulce.
-Apoi ungeți cu lapte și dați la cuptor la 170° C timp de aproximativ 13-15 minute.

Sfat: Turta dulce va fi mai fragedă dacă veți lăsa aluatul să dospească peste noapte.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM9BX5S22 OptiMUM platinum silver Robot de bucătărie multifuncțional

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu ajutorul cântarului integrat,...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Găluște cu căpșune

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin. - Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu br&ac...

Vezi mai mult >

Înghețată cu aromă de lămâie

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min. - Decojiti lămâia, având grijă să&nbsp...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >

Glazură din zahăr pentru modelare și decor...

- Bateți bine albușul cu zahărul pudră. - împărțiți în cantități mici și apoi colorați-le. - Adăugați în compoziție zahăr pudră sau z...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >