Cartofi gratinați Dauphinois
Ingrediente
- 600 g cartofi (albi)
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 70 g branză Emmental
- 1 cațel de usturoi
- 40 g unt
- 300 ml lapte
- 1 cutie de smântână pentru friscă
Mod de preparare
- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza.
- Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime, apoi feliați-i cu ajutorul robotului, utilizând discul reversibil pentru feliere – partea pentru felii groase.
- Condimentați cu sare și piper, apoi adăugați jumatate din brânză.
- Curățați usturoiul și ungeți interiorul unei tăvi pentru sufleu cu el. Întindeți o lingură de unt în tavă și apoi asezați cartofii feliați.
- Amestecați laptele și smântâna, fierbeți amestecul și treceți-l printr-o sita. Apoi turnați-l uniform peste cartofi. Adaugați pe deasupra brânza rămasă și bucați mici de unt.
- Preîncălziți cuptorul la 200-225°C și coaceți timp de aprox. 45 min., până se rumenește.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Pulpă de vițel în sos picant
- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...
Vezi mai mult >Biban de mare
- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...
Vezi mai mult >Cod cu dovlecel și curry
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...
Vezi mai mult >Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...
Vezi mai mult >Pappardelle cu somon
- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...
Vezi mai mult >Pulpă de miel în crusta de capere și hrean
- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...
Vezi mai mult >Quiche Lorraine
- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...
Vezi mai mult >Sufleu cu dovlecel și feta
- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...
Vezi mai mult >