Image

Clătite din dovlecel și morcov

Ingrediente

- 350 g dovlecei

- 250 g morcovi

- sare

- piper negru, proaspăt măcinat

- ½ lingurița chimen

- 3 ouă

- 3 linguri pesmet

- ulei pentru prăjit

- 200 g cremă de brânza nedegresată

- 75 ml lapte

- 1 - 2 linguri de sos picant

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Busuioc

Gust: picant-aromat
Utilizare: rosii, telemea, friptura, legume, pesto

Image
Mărar

Este cea mai dulce si cea mai fina dintre toate ierburile, cu aroma de anason. Un pesto din marar, parmezan, samburi de pin si ulei de floarea soarelui se potriveste perfect la somon si salau.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Ulei de floarea soarelui

Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.

Image
Ulei din germeni de porumb

Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.

Image
Ulei de arahide

Din samburii cojiti ai alunului de pamant. Cu gust delicat, pentru copt si prajit, precum si pentru salate.

Mod de preparare

- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire.

- Puneți legumele tăiate astfel în vasul de mixare, adaugați sarea și piperul, chimenul, ouăle și pesmetul și amestecați bine cu un tel.

- Puneți la foc mediu o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie mare, apoi puneți în tigaie aprox. 1 lingură cu vârf din amestecul de dovlecel și morcov pentru fiecare clatită și apăsați cu o spatulă până când se aplatizează. Prajiți pe ambele parți până când se rumenește.

- Între timp, amestecați în blender crema de brânză și laptele până la omogenizare, apoi adaugați sosul condimentat și asezonați cu ierburi aromatice. Serviți acest amestec alături de clătite.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM4655EU Robot de bucătărie, alb ProfiMixx

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Cod cu dovlecel și curry

- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...

Vezi mai mult >

Pappardelle cu somon

- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...

Vezi mai mult >

Sufleu cu dovlecel și feta

- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...

Vezi mai mult >

Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...

- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...

Vezi mai mult >

Clătite din dovlecel și morcov

- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire. - Puneți legumele tăiate astfel în vasul de m...

Vezi mai mult >

Supă Okroshka

Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...

Vezi mai mult >

Cartofi gratinați Dauphinois

- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...

Vezi mai mult >

Pulpă de vițel în sos picant

- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...

Vezi mai mult >