Clătite din dovlecel și morcov
Ingrediente
- 350 g dovlecei
- 250 g morcovi
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
- ½ lingurița chimen
- 3 ouă
- 3 linguri pesmet
- ulei pentru prăjit
- 200 g cremă de brânza nedegresată
- 75 ml lapte
- 1 - 2 linguri de sos picant
Mod de preparare
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire.
- Puneți legumele tăiate astfel în vasul de mixare, adaugați sarea și piperul, chimenul, ouăle și pesmetul și amestecați bine cu un tel.
- Puneți la foc mediu o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie mare, apoi puneți în tigaie aprox. 1 lingură cu vârf din amestecul de dovlecel și morcov pentru fiecare clatită și apăsați cu o spatulă până când se aplatizează. Prajiți pe ambele parți până când se rumenește.
- Între timp, amestecați în blender crema de brânză și laptele până la omogenizare, apoi adaugați sosul condimentat și asezonați cu ierburi aromatice. Serviți acest amestec alături de clătite.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM4655EU Robot de bucătărie, alb ProfiMixx
MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Cod cu dovlecel și curry
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...
Vezi mai mult >Pappardelle cu somon
- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...
Vezi mai mult >Sufleu cu dovlecel și feta
- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...
Vezi mai mult >Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...
Vezi mai mult >Clătite din dovlecel și morcov
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire. - Puneți legumele tăiate astfel în vasul de m...
Vezi mai mult >Supă Okroshka
Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...
Vezi mai mult >Cartofi gratinați Dauphinois
- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...
Vezi mai mult >Pulpă de vițel în sos picant
- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...
Vezi mai mult >