Image

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Ingrediente

Pentru cremă de mere:

- 7 mere

- 300 ml apă

- 200 ml vin alb sec

- 1 bețișor de scortișoară

- 1 lămâie

- zahăr după gust

- 1 lingură de făină de cartofi

 

Pentru biscuiții cu migdale:

- 4 albușuri, sare

- 120 g zahăr

- 1 plic de zahăr vanilat

- 120 g făină

- 100 – 200 g migdale întregi (necojite)

- câteva picături de aromă de migdale amare sau 1-2 linguri de lichior amaretto

Image
Bețe de scorțișoară

Pentru preparate delicioase din carne, precum si in produsele de brutarie pentru Craciun.

Mod de preparare

Crema de mere:

- Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie.

- Scoateți bețișorul de scorțișoară și pasați merele în blender. Adăugați zeama de lămâie și îndulciți cu zahăr după gust.

- Într-o cratiță, dizolvați făina de cartofi în puțină apă, apoi adăugați treptat merele pasate, amestecând continuu.
Incălziți până când crema începe să fiarbă, apoi luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească.

 

Biscuiții de migdale:

- Bateți albușurile cu puțină sare în vasul de mixare, până capătă consistență. încorporați treptat toate celelalte ingrediente.

- Căptușiti o tavă pentru cozonac cu hârtie de copt și turnați amestecul.

- Coaceți la 200°C până când coaja devine arămie. Apoi, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească puțin.

- Tăiați felii de aprox. 1 cm grosime, puneți-le pe o tavă și coaceți la aprox. 120°C până cand se usucă.


Sfat: Puneți biscuiții de migdale rămași într-o cutie pentru a-și păstra aroma.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MFQ4020, Mixer de mână, Styline, 450 W, Alb

Mixerul cu teluri FineCreamer și accesorii multifuncționale pentru rezultate rapide

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Clătite cu fructe de pădure și cremă de va...

- Pregatiți vasul de mixare și telul. Spargeți ouăle în vas și adăugați jumătate din cantitatea de lapte. Treptat, adăugați făina, amestec&aci...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >