Focaccia cu ricotta
Ingrediente
Aluat pentru pizza:
- 500 g făină simplă
- 1 pachet de drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- un praf de sare
- 40 ml ulei
- 250-300 ml apă călduță
Umplutura:
- 500 g ricotta
- 2 gălbenușuri
- 50 g brânză feta sau parmezan
- sare si piper
- 2 lingurițe de ulei vegetal sau de măsline
- 1 ou
Mod de preparare
- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați.
- Adăugați ingredientele rămase și frământați până obțineți un aluat omogen.
- Puneți capacul deasupra vasului de mixare și așezați-l într-un loc călduț până când aluatul va fi crescut vizibil
(aprox. 45 min.).
- Mai frământați aluatul câteva minute.
- Împărțiți aluatul în două porții și întindeți foi de aprox. 1 cm grosime pe o suprafață pe care ați presărat făină.
Una dintre foile de aluat trebuie să aibă aproximativ aceeași mărime ca tava de copt, iar cealaltă trebuie să fie cu cel puțin 4 cm mai mare. Ungeți tava cu două lingurițe de ulei și așezati foaia mai mare în tavă. Înțepați foaia cu o furculiță de câteva ori.
- Puneți ricotta împreună cu restul ingredientelor în vasul de mixare, amestecați-le, apoi puneți amestecul obținut peste foaia de aluat. Așezati foaia mai mică de aluat deasupra pentru a inchide focaccia. Apăsați marginile foilor de aluat pentru a le lipi.
- Înțepați foccacia în mai multe locuri cu o furculiță și lăsați-o la crescut acoperită cu un prosop umed timp de aproximativ 1 ora. Apoi ungeți focaccia cu oul bătut și coacțti-o timp de 25 min. la 200°C.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Mini quiche cu semințe de pin și roșii che...
- Încălziți cuptorul la 200°C. - Tăiați roșiile în jumătate și așezați-le una lângă cealaltă într-un vas termore...
Vezi mai mult >Shake de capsuni si busuioc
- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...
Vezi mai mult >Salată de crudități
- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o tre...
Vezi mai mult >Aperitiv de pepene
- Puneți toate ingredientele în blender și amestecați-le timp de 1 min. la prima treaptă de viteză. - Apoi creșteti viteza la a doua treapt...
Vezi mai mult >Blinii (clatite)
- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati dro...
Vezi mai mult >Focaccia cu ricotta
- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați ingredientele răma...
Vezi mai mult >Gazpacho (Supă rece de roșii)
- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...
Vezi mai mult >Pesto
- Prăjeste usor semințele de pin într-o tigaie fara ulei. Apoi rupe frunzele de busuioc de pe tulpini și curăță usturoiul. - Cu ajutorul blen...
Vezi mai mult >