Friptură de vită la cuptor, cu piure de cartofi
Ingrediente
Pentru friptura de vită:
- 1 kg carne de vită
- semințe de chimen
- sare și piper
- 40 g ulei de rapiță
- 1/8 l vin rosu (recomandat de Porto)
- 1/8 l supă de vită
Pentru piureul de cartofi:
- 1 kg cartofi
- aprox. 375 ml lapte
- 30 g unt
- sare
Mod de preparare
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de chimen, sare și piper.
- Ungeți o tavă pentru friptură cu unt și turnați vinul și supa până când acoperiți baza tăvii. Asezați carnea în tavă, acoperiți-o cu un capac și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aprox. 40-50 min.
- Fierbeți cartofii în coajă până când devin moi, curațați-i de coaja și tăiați-i. (Sau, ca alternativă, mai întâi curațați-i de coajă, apoi fierbeți-i în apă cu sare.)
- Fierbeți laptele împreună cu untul și sarea, amestecând continuu (preferabil cu un tel).
- Mixați cartofii până ii faceți piure. Treptat, adaugați laptele fierbinte. Amestecați timp de aprox. 1 min. până când piureul devine cremos.
Sfat: pentru a da un gust deosebit piureului de cartofi, curatati 2 cepe mijlocii, taiati-le fin si sotati-le in putin unt. Adaugati cepele odata cu laptele, in timp ce faceti piureul de cartofi.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MFQ40303, Mixer de mână, Styline Colour, 500 W, Roşu
Mixer de mână cu o putere de 500 W și teluri FineCreamer pentru a obține cele mai bune rezultate
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Cartofi gratinați Dauphinois
- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...
Vezi mai mult >Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)
- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...
Vezi mai mult >Cod cu dovlecel și curry
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...
Vezi mai mult >Pulpă de miel în crusta de capere și hrean
- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...
Vezi mai mult >Piroșcă cu carne
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...
Vezi mai mult >Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...
Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...
Vezi mai mult >Pulpă de vițel în sos picant
- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...
Vezi mai mult >Quiche Lorraine
- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...
Vezi mai mult >