Image

Friptură de vită la cuptor, cu piure de cartofi

Ingrediente

Pentru friptura de vită:

- 1 kg carne de vită

- semințe de chimen

- sare și piper

- 40 g ulei de rapiță

- 1/8 l vin rosu (recomandat de Porto)

- 1/8 l supă de vită


Pentru piureul de cartofi:

- 1 kg cartofi

- aprox. 375 ml lapte

- 30 g unt

- sare

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare Hawai

Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.

Image
Ulei de rapita

Continut mare de acizi grasi nesaturati. Ideal pentru dressinguri si sosuri dip etc.

Mod de preparare

- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de chimen, sare și piper.

- Ungeți o tavă pentru friptură cu unt și turnați vinul și supa până când acoperiți baza tăvii. Asezați carnea în tavă, acoperiți-o cu un capac și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aprox. 40-50 min.

- Fierbeți cartofii în coajă până când devin moi, curațați-i de coaja și tăiați-i. (Sau, ca alternativă, mai întâi curațați-i de coajă, apoi fierbeți-i în apă cu sare.)

- Fierbeți laptele împreună cu untul și sarea, amestecând continuu (preferabil cu un tel).

- Mixați cartofii până ii faceți piure. Treptat, adaugați laptele fierbinte. Amestecați timp de aprox. 1 min. până când piureul devine cremos.


Sfat: pentru a da un gust deosebit piureului de cartofi, curatati 2 cepe mijlocii, taiati-le fin si sotati-le in putin unt. Adaugati cepele odata cu laptele, in timp ce faceti piureul de cartofi.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MFQ40303, Mixer de mână, Styline Colour, 500 W, Roşu

Mixer de mână cu o putere de 500 W și teluri FineCreamer pentru a obține cele mai bune rezultate

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Cartofi gratinați Dauphinois

- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...

Vezi mai mult >

Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)

- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...

Vezi mai mult >

Cod cu dovlecel și curry

- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...

Vezi mai mult >

Pulpă de miel în crusta de capere și hrean

- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...

Vezi mai mult >

Piroșcă cu carne

- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...

Vezi mai mult >

Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...

Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...

Vezi mai mult >

Pulpă de vițel în sos picant

- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...

Vezi mai mult >

Quiche Lorraine

- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...

Vezi mai mult >