Friptură de vită la cuptor, cu piure de cartofi
Ingrediente
Pentru friptura de vită:
- 1 kg carne de vită
- semințe de chimen
- sare și piper
- 40 g ulei de rapiță
- 1/8 l vin rosu (recomandat de Porto)
- 1/8 l supă de vită
Pentru piureul de cartofi:
- 1 kg cartofi
- aprox. 375 ml lapte
- 30 g unt
- sare
Mod de preparare
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de chimen, sare și piper.
- Ungeți o tavă pentru friptură cu unt și turnați vinul și supa până când acoperiți baza tăvii. Asezați carnea în tavă, acoperiți-o cu un capac și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aprox. 40-50 min.
- Fierbeți cartofii în coajă până când devin moi, curațați-i de coaja și tăiați-i. (Sau, ca alternativă, mai întâi curațați-i de coajă, apoi fierbeți-i în apă cu sare.)
- Fierbeți laptele împreună cu untul și sarea, amestecând continuu (preferabil cu un tel).
- Mixați cartofii până ii faceți piure. Treptat, adaugați laptele fierbinte. Amestecați timp de aprox. 1 min. până când piureul devine cremos.
Sfat: pentru a da un gust deosebit piureului de cartofi, curatati 2 cepe mijlocii, taiati-le fin si sotati-le in putin unt. Adaugati cepele odata cu laptele, in timp ce faceti piureul de cartofi.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MFQ40303, Mixer de mână, Styline Colour, 500 W, Roşu
Mixer de mână cu o putere de 500 W și teluri FineCreamer pentru a obține cele mai bune rezultate
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Sufleu cu dovlecel și feta
- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...
Vezi mai mult >Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...
Vezi mai mult >Pappardelle cu somon
- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...
Vezi mai mult >Piroșcă cu carne
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...
Vezi mai mult >Clătite din dovlecel și morcov
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire. - Puneți legumele tăiate astfel în vasul de m...
Vezi mai mult >Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...
Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...
Vezi mai mult >Supă Okroshka
Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...
Vezi mai mult >Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)
- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...
Vezi mai mult >