Image

Găluște cu căpșune

Ingrediente

(pentru aprox. 16-20 găluște)

- 16-20 căpșune

- 250 g brânză de vaci

- 500 g pâine albă, felii

- 50 g unt moale

- 3 gălbenușuri

- 2 linguri zahăr

- 140 g făină instant

- 1 vârf de linguriță de sare

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Capsuni

Sunt primele bace din an, de la inceputul lunii iunie.

Mod de preparare

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin.

- Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu brânza de vaci, untul, gălbenușurile, făina instant și praful de sare și frământați până obțineti un aluat moale.

- Lăsați aluatul sa stea la rece timp de ½ ora. Între timp, puneți apa la fiert într-o cratiță.

- Spălați căpșunele și apoi uscați-le tamponându-le cu un șervețel de bucătărie.

- Modelați aluatul în biluțe și aplatizați-le în palmă. Puneți în interiorul fiecărei biluțe o căpșună și înveliți-o bine în aluat.

- Puneți găluștele în apa care fierbe încet și stingetți focul. Lăsați găluștele în apă aprox. 5 min.

- Înainte de a le servi, treceți găluștele printr-un amestec de unt topit și pesmet.


Sfat: Aluatul poate fi inghețat și umplut altă dată cu amestecuri dulci sau picante (de ex., carne tocată).

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri

MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Green Detox Smoothie

Este simplu: Se spală spanacul. Se curăță morcovii, mango,bananele și ghimbirul. Pune toate ingredientele, inclusiv miezul de nucă, apă și turmeric &icir...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Smoothie cu afine și banane

- Tăiați bananele în bucăți mici, apoi pasați toate ingredientele în blender. - Răzuiți ciocolata folosind inserția pentru răzuire....

Vezi mai mult >

Glazură din zahăr pentru modelare și decor...

- Bateți bine albușul cu zahărul pudră. - împărțiți în cantități mici și apoi colorați-le. - Adăugați în compoziție zahăr pudră sau z...

Vezi mai mult >