Image

Găluște cu căpșune

Ingrediente

(pentru aprox. 16-20 găluște)

- 16-20 căpșune

- 250 g brânză de vaci

- 500 g pâine albă, felii

- 50 g unt moale

- 3 gălbenușuri

- 2 linguri zahăr

- 140 g făină instant

- 1 vârf de linguriță de sare

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Capsuni

Sunt primele bace din an, de la inceputul lunii iunie.

Mod de preparare

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin.

- Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu brânza de vaci, untul, gălbenușurile, făina instant și praful de sare și frământați până obțineti un aluat moale.

- Lăsați aluatul sa stea la rece timp de ½ ora. Între timp, puneți apa la fiert într-o cratiță.

- Spălați căpșunele și apoi uscați-le tamponându-le cu un șervețel de bucătărie.

- Modelați aluatul în biluțe și aplatizați-le în palmă. Puneți în interiorul fiecărei biluțe o căpșună și înveliți-o bine în aluat.

- Puneți găluștele în apa care fierbe încet și stingetți focul. Lăsați găluștele în apă aprox. 5 min.

- Înainte de a le servi, treceți găluștele printr-un amestec de unt topit și pesmet.


Sfat: Aluatul poate fi inghețat și umplut altă dată cu amestecuri dulci sau picante (de ex., carne tocată).

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri

MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >

Smoothie din fructe de pădure și mentă

- Se lasă amestecul de fructe de pădure la dezghețat, iar apoi se introduce în blender. - Se taie în sferturi fructele de kiwi decojite și m...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Smoothie cu afine și banane

- Tăiați bananele în bucăți mici, apoi pasați toate ingredientele în blender. - Răzuiți ciocolata folosind inserția pentru răzuire....

Vezi mai mult >