Image

Înghețată cu aromă de lămâie

Ingrediente

- ½ lămâie

- 1 linguriță de zahăr

- 5 cuburi de gheață

Image
Citronela

Gust: amarui, similar lamaii
Utilizare: fructe de mare, peste, pasare, supe, mancaruri cu curry

Mod de preparare

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min.

- Decojiti lămâia, având grijă să îndepărtați complet pielita alba de pe fruct.

- Amestecați zahărul în blender (cantitatea de zahăr poate fi mai mare sau mai mică, după gust), apoi adăugați lămâia decojită. Porniți blenderul de 2 sau de 3 ori cu funcția „Impuls”.

- Adăugați apoi cuburile de gheață. Dacă gheață pare prea „uscată” din cauza conținutului ridicat de calcar din apă, adăugați 2-3 lingurițe de apă. Închideți capacul cu atenție și amestecați folosind funcția „Impuls” până când gheața este zdrobită.

- Amestecați timp de 1 min. la trepte de viteză consecutive până la treapta de putere 3.

- Înghețata se servește în boluri mici.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri

MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Tiramisù

- Separați albușul de gălbenuș de la 10 ouă și bateți albușurile până ce capătă consistență. Apoi, puneți gălbenușurile î...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >