Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană picantă cu carne
Ingrediente
- 500 g cotlet fără os
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faină de grau
- 1½ lingurița de sare
- 400 ml apă
- 1 ceapă
- 2 ardei galbeni
- 1 ardei roșu iute
- 1 lingurița curry
- 1 lingurița sofran pudră
- 50 ml smântână pentru friscă
- piper negru
Pentru garnitura de rădăcinoase:
- 300 g țelină
- 2 buc păstârnac (aprox. 200 g)
- 6 morcovi (aprox. 300 g)
- 2 cepe
- 100 g brânză Emmental
- 1½ lingurița sare
- ½ lingurița piper negru
- 500 ml smântână
Mod de preparare
Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și amestecați. Turnați apă peste carne, acoperiți cu un capac și fierbeți-o la foc mic timp de aprox. 45 min.
- Curățați ceapa și feliați-o cu ajutorul discului de feliere, și marunțiți la un grad mediu ardeii și ardeiul iute cu ajutorul cuțitului multifunctional. Adăugați legumele în tigaie împreună cu curry și sofran și mai fierbeți timp de 15 min., pana când carnea este fiartă. Adăugați smântâna și condimentați cu sare și piper.
- Preîncălziți cuptorul la 200°C.
- Curățați rădăcinoasele și cepele și răzuiți-le cu discul reversibil de răzuire (partea de răzuire medie în sus). Apoi răzuiți brânza tot cu ajutorul discului reversibil pentru răzuire.
- Puneți rădăcinoasele și o mare parte din cantitatea de brânză într-o tavă termorezistentă, condimentând straturile cu sare și piper, apoi adăugați smântână. Presărați cu restul de brânză și coaceți în cuptor timp de aprox. 45 min.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Supă Okroshka
Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...
Vezi mai mult >Clătite din dovlecel și morcov
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire. - Puneți legumele tăiate astfel în vasul de m...
Vezi mai mult >Quiche Lorraine
- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...
Vezi mai mult >Pulpă de miel în crusta de capere și hrean
- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...
Vezi mai mult >Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...
Vezi mai mult >Biban de mare
- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...
Vezi mai mult >Cartofi gratinați Dauphinois
- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...
Vezi mai mult >Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...
Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...
Vezi mai mult >