Image

Legume reci la grătar

Ingrediente

- 1 vânătă

- 2 cepe

- 1 ardei rosu

- 4 ardei verzi

- 2 roșii coapte (aprox. 150 g)

- sare

- ulei de măsline

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Sare Hawai

Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Kala Namak

O specialitate a bucatariei indiene, denumita si Black Salt. Are o cota ridicata de hidrogen sulfurat si fier, avand astfel o culoare rosiatica.

Image
Ulei de masline

Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.

Mod de preparare

- Spălați legumele

- Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat.
Roșiile rămân întregi.

- Așezați părțile tăiate ale vinetei și ale cepelor cu fața în jos în tigaie, astfel încat să nu se usuce din cauza căldurii. Puneți restul legumelor în tigaie. Adăugați sare și stropiți cu ulei de măsline. Gătiți după preferințe.

 

- Sfat: Tăiați legumele după cum vi se sugereaza în rețetă, astfel încât să se gătească în mod uniform.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MCM4200 Robot de bucătărie compact Styline

Robot compact și isteț - ocupă foarte puțin spațiu datorită sertarului integrat pentru accesorii și are disponibile peste 40 de funcții...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Supă cu legume julienne

- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu...

Vezi mai mult >

Shake de capsuni si busuioc

- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...

Vezi mai mult >

Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...

Vezi mai mult >

Smoothie de legume cu ardei gras

- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...

Vezi mai mult >

Budincă Yorkshire

- Puneți laptele, apa și oul în vasul de mixare și bateți ingredientele cu telul. Adaugați treptat făină și sare și continuați să bateți până...

Vezi mai mult >

Blinii (clatite)

- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati dro...

Vezi mai mult >

Gazpacho (Supă rece de roșii)

- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...

Vezi mai mult >

Aperitiv de pepene

- Puneți toate ingredientele în blender și amestecați-le timp de 1 min. la prima treaptă de viteză. - Apoi creșteti viteza la a doua treapt...

Vezi mai mult >