Image

Lipie turcească

Ingrediente

Pentru 2 lipii:

- 500 g făină

- 40 g drojdie proaspătă

- 1 lingură cu vârf de miere

- 200 ml apă călduță

- 30 ml ulei de măsline

- 1 linguriță de sare

- 1 linguriță de chimen negru

Image
Ulei de masline

Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.

Mod de preparare

- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul).

- Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați în vasul de mixare peste făină și amestecați timp de câteva secunde.

- Presărați făina peste aluat și lasați deoparte aprox. 15 min. Apoi, îndepărtați telul și instalați spiralele pentru frământat. Adăugați restul de făină, sarea și 20 ml ulei de măsline și frământați până obțineți un aluat omogen.

- Lăsați la crescut timp de 45 min.

- Împărțiți aluatul în două și formați din fiecare parte o lipie alungită, apoi crestați-le puțin. Ungeți cu uleiul de măsline rămas și presărați cu chimen negru.

- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de aprox. 25 min.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >
Image
MUMS2ER01, Robot de bucatarie MUM Serie|2 700 W Red

Design compact pentru cel mai versatil robot de bucătărie.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Biscuiți cu ciocolată

- Puneți toate ingredientele în vasul de mixare. (Untul trebuie scos din frigider cu cel puțin o oră înainte și tăiat în bucăți mi...

Vezi mai mult >

Tort cu ricotta (desert tradițional italia...

- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...

Vezi mai mult >

Ruladă elvețiană cu cremă și fructe

- Incălziți cuptorul la 200°C și căptușiți o tavă cu hârtie de copt. - Folosind telul, amestecați ouale, împreună cu apa, za...

Vezi mai mult >

Negresă cu ciocolată

- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Bezele

- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...

Vezi mai mult >

Gogoși tiroleze

- Puneți laptele călduț în vasul de mixare împreună cu 100 g de făină și drojdia. Amestecați folosind cârligul pentru fr...

Vezi mai mult >

Prăjitură cu brânză în stil suedez

- Amestecați toate ingredientele pentru blat în vasul de mixare, folosind spiralele pentru frământat. Când compoziția este omogenă, sco...

Vezi mai mult >